USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Україна може утримувати територію в Курській області ще кілька місяців, – Bloomberg

Україна поки що не стикалася з будь-якими значними проблемами з постачанням у Курську область
Курська область
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ щонайменше кілька місяців. Про це пише Bloomberg із посиланням на американських високопосадовців.

Видання зазначає, що окупанти проводили там лише обмежені контратаки, тому українські війська поки що не стикалися з будь-якими значними проблемами з постачанням у Курську область.

Водночас деякі західні чиновники вважають, що ціна операції в Росії може виявитися високою для України, якщо Москва перейде в контрнаступу і витіснить українські війська.

Крім того, союзники припускають, що Володимир Зеленський, можливо, готується прийняти більш гнучку позицію, оскільки вони шукають способи допомогти покласти край російській війні.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Також відомо, що у наступі в Курській області бере участь 21-ша механізована бригада, в арсеналі якої найпередовіші та найкращі західні танки – Strv 122 / Leopard 2A6. 

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти? Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?