USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна консультується з американськими та європейськими регуляторами щодо відкриття авіапростору, - Кубраков

Точних термінів поки немає
Аеропорт, літак
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна проводить консультації з американськими та європейськими регуляторами безпеки щодо відкриття авіаційного простору. Про це повідомив на форумі "Україна. Рік 2024" віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Ведемо консультації з американським і європейським безпековими регуляторами над відкриттям авіаційного простору. Складний процес, але перші формальні кроки Україна робить уже зараз. Уже цими тижнями подаємо офіційні заяви, оцінку ризиків відповідним регуляторам", - розповів віцепрем'єр.

Також Кубраков уточнив, що точних термінів поки що немає, проте важливо, щоб зарубіжні регулятори підтвердили алгоритм дій щодо безпечного відкриття авіапростору.

Державіаслужба розглядає деякі аеропорти для запуску рейсів з України

Для того, щоб виконувати польоти поруч з конфліктними зонами, існують міжнародні стандарти. Ці міжнародні стандарти чітко вимагають ідентифікувати всі загрози і після ідентифікації всіх загроз визначити рівень ризику для кожної з цих загроз.

Нині в Україні розглядають деякі аеропорти як альтернативу для здійснення цивільних авіарейсів. Про це на пресконференції заявив голова Державіаслужби України Олександр Більчук.

"Нині маємо оцінку ризиків, також розробляють заходи, щоб ці ризики знизити до рівня прийнятного і тільки після того як цей документ буде відповідати, і ми зрозуміємо, що ці ризики є прийнятними, і тільки після того розпочнуться польоти над територією України. Хочу сказати, що питання дуже складне, думаю що у світі, напевно, ні одна держава не мала таких ситуацій, але для нас це не вперше, не те що не вперше, не вперше приймати виклики такі, які пов’язані з експлуатацією цивільної авіації і авіаційної техніки. Виконаємо це завдання. Також мрію, щоб наші пасажири вилетіли з аеропорту України і щоб сльози радості були від зустрічі, цього хочеться в першу чергу", – зазначив Більчук.

Новини за темою: Авіакомпанія SkyUp отримала дозволи на польоти в Канаді

І додав, що нині служба вивчає ті зони, де можливо виконати безпечний політ.

Нагадаємо, восени минулого року приватна українська авіакомпанія SkyUp Airlines отримала сертифікат, завдяки якому український перевізник може виконувати чартерні рейси, а також надавати ACMI-послуги у повітряному просторі Канади.

А влітку минулого року повідомляли, що українська авіакомпанія Air Ocean Airlines хоче відновити польоти з аеропорту "Ужгород".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет