USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Авіакомпанія SkyUp отримала дозволи на польоти в Канаді

SkyUp отримала дозволи на виконання польотів за міжнародними маршрутами для дев'ятьох своїх літаків
SkyUp
SkyUp
Джерело: відкриті джерела

Авіакомпанія SkyUp Airlines отримала сертифікат, завдяки якому український перевізник може виконувати чартерні рейси, а також надавати ACMI-послуги у повітряному просторі Канади. Про це повідомили в пресслужбі перевізника.

Сертифікат FAOC дозволяє надавати ACMI-послуги, так званий "мокрий лізинг", та виконувати чартерні рейси з інших країн до Канади.

"Раді мати можливість працювати на цьому важливому для нас ринку. І запропонувати канадським авіакомпаніям та партнерам свій досвід й потужності для задоволення наростального попиту на подорожі", – заявив генеральний директор SkyUp Airlines Дмитро Сєроухов.

SkyUp отримала дозволи на виконання польотів за міжнародними маршрутами до Канади для дев'ятьох своїх літаків: семи бортів Boeing 737-800: UR-SQQ, UR-SQG, UR-SQP, UR-SQC, UR-SQF, UR-SQB, UR-SQO та двох Boeing 737-700 – UR-SQE і UR-SQD.

Новини за темою: Українська авіакомпанія пропонує відновити польоти в аеропорт "Ужгород"

Також у межах сертифікації перевізник отримав charter permit (дозвіл на виконання нерегулярних рейсів, – ред.) та CBSA carrier code (код перевізника від Агентства прикордонних служб Канади, – ред.).

Що відомо про компанію?

Компанія SkyUp, зареєстрована в ЄДР як ТОВ "Авіакомпанія Скайап" – приватна українська авіакомпанія. Працює за гібридною моделлю – виконує чартерні рейси та регулярні лоукост-рейси. Розпочала польоти 21 травня 2018 року.

Базується в аеропорту "Бориспіль". Основні напрямки – Близький Схід, Північна Африка, Східна та Південна Європа.

У квітні 2020 року SkyUp почав виконувати вантажні перевезення. Протягом 2021 року авіакомпанія перевезла 2 млн 546 тис. 899 пасажирів.

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну авіарейси обмежені, оскільки повітряний простір над  нашою країною закрито.

Новини за темою: Коли відкриють українське небо: Авіаексперт назвав ключові фактори

Що таке АСМІ-послуги?

ACMI-послуги або "мокрий лізинг" – це експлуатація повітряного судна авіакомпанії, в якій вона є лізингодавцем, але зберігає повну відповідальність за технічне обслуговування повітряного судна. Тобто перевізник SkyUp здає свої літаки з екіпажем, технічним обслуговуванням та страхуванням у довгострокову оренду Канаді.

6 травня SkyUp MT отримала необхідні для виконання рейсів в ЄС сертифікати та ліцензії й зареєструвала свій офіс на Мальті. А це в перспективі дозволить відкрити регулярні рейси з Європи.

З 25 вересня SkyUp Airlines має дозвіл на польоти на території Сполучених Штатів Америки.

Новини за темою: Лоукостер Ryanair представив план відновлення роботи в Україні

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот