USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Україна готує енергосистему до зими, враховуючи можливі військові загрози, – Галущенко

За словами міністра, Росія не відмовиться від своїх намірів і продовжить завдавати ударів по українській енергетичній інфраструктурі
Герман Галущенко
Герман Галущенко
Джерело: відкриті джерела

Україна готує енергосистему до наступного опалювального сезону з урахуванням можливих військових загроз. Про це заявив під час засідання Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, російська масована атака дронами та ракетами у ніч на вівторок, 16 травня, довела, що Протиповітряна оборона України "працює на відмінно, і це дає нам надії на майбутнє".

"Водночас розуміємо, що Росія не відмовиться від своїх намірів і продовжить завдавати ударів по нашій енергетичній інфраструктурі, особливо з початком наступного опалювального сезону. Саме тому вже нині готуємося до зими, відновлюємо те, що зазнало атак, і посилюємо захист наших енергетичних об’єктів", – сказав Галущенко.

І закцентував на важливості запуску оновленої лінії електропередачі "Хмельницька АЕС – Жешув", яка посилить енергетичну безпеку завдяки експорту та імпорту електроенергії.

Новини за темою: Україна і Польща з'єднали енергосистеми додатковою лінією електропередачі

Також він згадав й про заходи підготовки до наступної зими.

"Наразі формується запас обладнання, яке може знадобитися для відновлення об’єктів після подальших атак ворога. Серед найбільш нагальних потреб – обладнання, яке допоможе Україні децентралізувати генерацію, зокрема мобільні газові турбіни та газові поршні", – додав очільник відомства.

Нагадаємо, нічна масована ракетна та дронова атаки росіян по Україні не завдала нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі, однак в енергосистемі значно впав доступний обсяг потужності та резервів через ворожі обстріли упродовж осені – весни.

Читайте також:
Росія планувала вбити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall, який допомагає Україні Росія планувала вбити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall, який допомагає Україні
Російський льотчик здав своїх після ракетного удару по Російський льотчик здав своїх після ракетного удару по "Охматдиту"
Ще семеро росіян, які розстріляли цивільних у Бучі, понесуть відповідальність. Їм повідомлено про підозру Ще семеро росіян, які розстріляли цивільних у Бучі, понесуть відповідальність. Їм повідомлено про підозру
Російські борці відмовилися їхати на Олімпіаду в Парижі Російські борці відмовилися їхати на Олімпіаду в Парижі