USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 8 5 8 0 (+750)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Україна готує енергосистему до зими, враховуючи можливі військові загрози, – Галущенко

За словами міністра, Росія не відмовиться від своїх намірів і продовжить завдавати ударів по українській енергетичній інфраструктурі
Герман Галущенко
Герман Галущенко
Джерело: відкриті джерела

Україна готує енергосистему до наступного опалювального сезону з урахуванням можливих військових загроз. Про це заявив під час засідання Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, російська масована атака дронами та ракетами у ніч на вівторок, 16 травня, довела, що Протиповітряна оборона України "працює на відмінно, і це дає нам надії на майбутнє".

"Водночас розуміємо, що Росія не відмовиться від своїх намірів і продовжить завдавати ударів по нашій енергетичній інфраструктурі, особливо з початком наступного опалювального сезону. Саме тому вже нині готуємося до зими, відновлюємо те, що зазнало атак, і посилюємо захист наших енергетичних об’єктів", – сказав Галущенко.

І закцентував на важливості запуску оновленої лінії електропередачі "Хмельницька АЕС – Жешув", яка посилить енергетичну безпеку завдяки експорту та імпорту електроенергії.

Новини за темою: Україна і Польща з'єднали енергосистеми додатковою лінією електропередачі

Також він згадав й про заходи підготовки до наступної зими.

"Наразі формується запас обладнання, яке може знадобитися для відновлення об’єктів після подальших атак ворога. Серед найбільш нагальних потреб – обладнання, яке допоможе Україні децентралізувати генерацію, зокрема мобільні газові турбіни та газові поршні", – додав очільник відомства.

Нагадаємо, нічна масована ракетна та дронова атаки росіян по Україні не завдала нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі, однак в енергосистемі значно впав доступний обсяг потужності та резервів через ворожі обстріли упродовж осені – весни.

Читайте також:
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?
Росіяни знищили всю критичну енергоінфраструктуру Харкова та обстрілюють місто новою зброєю, – Терехов Росіяни знищили всю критичну енергоінфраструктуру Харкова та обстрілюють місто новою зброєю, – Терехов
Збитки української енергетики через останні російські атаки сягають щонайменше 100 млн євро, – глава Збитки української енергетики через останні російські атаки сягають щонайменше 100 млн євро, – глава "Укренерго"
Україна вночі зазнала повітряної атаки: Ціллю ворога знову стали енергооб'єкти Україна вночі зазнала повітряної атаки: Ціллю ворога знову стали енергооб'єкти