USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Ще семеро росіян, які розстріляли цивільних у Бучі, понесуть відповідальність. Їм повідомлено про підозру

Підозрювані – військовослужбовці ЗС РФ, які воювали у різних підрозділах 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ
Фільм Буча
Джерело: Радіо Свобода

Семеро військовослужбовців Російської Федерації, які причетні до розстрілу цивільних у Бучі, понесуть відповідальність. Правоохоронці встановили їх особи та повідомили про підозру, звітують в Офісі генпрокурора.

Йдеться про сімох росіян – військовослужбовців ЗС РФ, які воювали у різних підрозділах 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ. Їм від 19 до 29 років, однак вони вже вчинили воєнні злочини – розстріляли чотирьох мирних жителів у березні 2022 року.

"Тіла вбитих людей виявили після звільнення міста. Всі загиблі місцеві жителі були цивільними та не брали участі у збройному конфлікті. Наразі справу щодо шести підозрюваних вже передано до суду", – кажуть у відомстві.

Загалом Буча перебувала під російською окупацією 33 дні. За цей час встановлено понад 1200 воєнних злочинів.

Новини за темою: Українським правоохоронцям вдалося встановити особи російських військових, які розстріляли дві родини в Бучі

Варто зазначити, що правоохоронні органи досі остаточно не встановили повну кількість жертв російських загарбників у Бучі Київської області.

Загалом після деокупації в Бучі були виявлені тіла 422 вбитих мирних жителів, а в Бучанському районі – 1190 тіл. Нацполіція продовжує розслідувати воєнні злочини російських окупантів.

За словами заступника голови Національної поліції Андрія Нєбитова, саме поліцією було розпочато понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських загарбників в Україні. З цієї кількості 23 тисячі були скоєні саме у Київській області.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС