USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Українців просять економити електроенергію через низьку потужність: Наслідки обстрілу росіян

Нині імпорт електроенергії в Україну не відбувається
Світло
Джерело: відкриті джерела

Нічна масована ракетна та дронова атаки росіян по Україні не завдала нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі, однак в енергосистемі значно впав доступний обсяг потужності та резервів через ворожі обстріли упродовж осені – весни. Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

Так, в енергосистемі значно знизився доступний обсяг потужності й резервів. Причина – зупинені на ремонт енергоблоки електростанцій, що зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж осені – весни.

"Також триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою, – заявили в компанії.

Крім того, в прифронтових регіонах внаслідок російських обстрілів 15 травня була пошкоджена одна з магістральних ліній електропередачі, яка видає потужності електростанції на сході країни. Ремонтні бригади ведуть відновлювані роботи.

Новини за темою: Найщільніша ракетна атака на Київ: Сили ППО збили шість "Кинджалів"

В "Укренерго" додали, що нині імпорт електроенергії в Україну не відбувається. Експорт триває в Польщу й Молдову лише в ті години доби, коли в енергосистемі є надлишок потужності та українські споживачі забезпечені енергоживленням.

"Існуючі технології не дозволяють зберігати великі обсяги електроенергії довгий час. Допомогти енергосистемі стабільно працювати можна зменшивши своє споживання у вечірні години – з 19:00 до 22:00", – нагадали в установі.

До речі, Україна модернізувала та запустила міждержавну лінію електропередачі з Польщею.

Читайте також:
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний? Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?
З З "креативною" посадою і зарплатнею в понад 700 тис. гривень в місяць: Як оцінюють роботу працівників в "Енергоатомі"?