USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Для допомоги Україні Світовий банк створить спеціальний фонд

Гроші зі спецфонду на 10 млрд доларів спрямують на зарплати, соціальні витрати й критичні потреби відновлення
Світовий банк

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рада директорів Світового банку затвердила створення спеціального трастового фонду для допомоги Україні. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Очільник Кабміну повідомив, що розмір фонду становитиме щонайменше 10 млрд доларів. А кошти нададуть США й ще кілька країн-партнерів України. 

Надалі розмір фонду можуть збільшити. Це станеться тоді, якщо приєднаються донори.

"Маємо бачення того, як проходитимемо наступний рік: як будемо фінансувати обороноздатність, виплачувати пенсії, відновлювати енергетику та надалі посилювати нашу державу", - сказав Шмигаль.

Прем'єр додав, що гроші зі спецфонду спрямують на підтримку бюджету – заробітні плати та соціальні витрати, а також критичні потреби відновлення.

Новини за темою: Україна отримала від Світового банку понад 1 млрд доларів додаткової допомоги

Слід зазначити, що наприкінці серпня Рада директорів Світового банку схвалила новий проєкт в Україні – "Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні" (LEARN).

Його вартість становить 415 млн доларів і спрямований він на поліпшення початкової та середньої освіти в Україні, який охопить один мільйон учнів, учителів і працівників шкіл. Реалізують проєкт коштом субвенцій з державного бюджету місцевим.

Читайте також:
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро
Перший транш із 50 млрд доларів від G7 Україна очікує до кінця року Перший транш із 50 млрд доларів від G7 Україна очікує до кінця року
Литва спрямувала ще 13 млн євро на відновлення України Литва спрямувала ще 13 млн євро на відновлення України