USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Мінветеранів: Після війни ветерани та їхні родичі складуть 10% населення України

До січня 2022 року в Україні налічувалось близько 500 тисяч учасників бойових дій
Український військовий
Джерело: відкриті джерела

Кількість ветеранів, членів їхніх сімей та сімей полеглих воїнів серед громадян України після закінчення повномасштабної агресії Російської Федерації складатиме 10%. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на Міністерство у справах ветеранів. 

"До 1 січня 2022 року в Україні налічувалося близько 500 тисяч учасників бойових дій. Прогнозована кількість ветеранів, членів їхніх сімей та сімей полеглих воїнів після перемоги – близько 3 млн (10% від загальної кількості населення України)". 

Планується, що перелік державних гарантій для ветеранів оновлюватимуть кожні п'ять років, а самі пільги та сервіси будуть сучасними та сприятимуть ветеранському розвитку.

Наразі уже готовий до запуску "першого дня перемоги" Єдиний державний реєстр ветеранів війни, який увібрав 17 окремих реєстрів державних структур.

У міністерстві уже розробили електронні посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, члена сім'ї загиблого та постраждалого учасника Революції гідності.

Крім того, за новим спрощеним механізмом психологічної допомоги з Мінветеранів безпосередньо законтрактовано 38 закладів, які мають мультидисциплінарні команди.

Читайте також:
У Бородянці У Бородянці "зникли" 20 млн гривень, які були виділені на відновлення
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги