USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

В Україні до кінця року виготовлять 1,5 мільйона дронів

Нині кожен другий боєприпас у зоні бойових дій – український
дрони ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: Володимир Зеленський

В Україні мають намір до кінця року виготовити не менше ніж 1,5 мільйона дронів для потреб Збройних сил. Такі цифри озвучив на засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава Кабміну зауважив, що щодня разом з партнерами працюють над збільшенням поставок зброї і посилюють розвиток власного оборонно-промислового комплексу.

"У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі. Кожен другий боєприпас у зоні бойових дій – український. До кінця року виготовимо 1,5 млн дронів", – заявив Шмигаль.

При цьому додав, що уряд запускає експериментальний проєкт із сертифікації шкіл операторів безпілотників.

І нині встановлюють чіткі вимоги для цих шкіл та уніфікують навчальний процес. Шмигаль переконаний, що навченим операторам дронів "буде простіше отримати відповідну військово-облікову спеціальність".

Новини за темою: ЗСУ отримають нові вітчизняні дрони "Чорна вдова"

Не так давно міністр оборони Рустем Умєров зауважував, що Україна здатна виробляти більш ніж декілька мільйонів дронів на рік. За словами посадовця, цьогоріч влада повідомила ринку про намір закупити понад мільйон дронів.

А від початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації 70 нових боєприпасів для безпілотників.

Читайте також:
Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп
Україна і Чехія разом вироблятимуть артснаряди 155 мм калібру Україна і Чехія разом вироблятимуть артснаряди 155 мм калібру
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом