USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

"Калина пам’яті": в Україні створюють нову традицію до Дня захисників і захисниць

Кожен висаджений кущ калини символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну
акція калина
Логотип акції
Джерело: Платформа "Моє місто"

Платформа пам’яті "Меморіал" започатковує нову традицію вшанування полеглих героїв до Дня захисників і захисниць України. Активісти мають намір висадити на території всіх освітніх закладів України калинові алеї, повідомляють на сайті "Моє місто".

Кожен кущ символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну. Для реалізації задуму команда платформи "Меморіал" запустила краудфандингову кампанію. Громадські активісти і журналісти планують зібрати 72 тисячі гривень. Цих грошей вистачить, щоб забезпечити саджанцями, інформаційними таблицями та буклетами про догляд за калиною 50 освітніх закладів у різних куточках України. Логістичні витрати за свій кошт забезпечить компанія "Нова пошта".

"Наша команда вірить, що акція "Калина пам’яті" допоможе зберегти спогади про всіх полеглих Героїв. Зможемо залучити наших дітей до традицій вшанування, підтримаємо учнів та освітян, які втратили найдорожчих. Нам дуже важлива підтримка, адже це не лише можливість реалізувати задум, але й спільне творення традицій, тих, які для нас усіх актуальні і важливі, які зроблять нас міцнішими", - розповіла шеф-редакторка "Меморіалу" Анастасія Абрамець.

Логотип акції
Джерело: Платформа "Моє місто"

Як відбуватиметься акція "Калина пам’яті"

Перший етап акції – збір фінансів на реалізацію ідеї. Водночас команда збирає освітні заклади, які хочуть взяти участь в акції.

Подати заявку на участь може кожен державний чи приватний освітній заклад України. Для цього представникам адміністрації освітнього закладу достатньо заповнити форму та очікувати на відповідь.

Якщо вдасться зібрати заплановану суму – платформа забезпечить матеріалами для проведення акції 50 освітніх закладів. Якщо вдасться зібрати більшу суму – відповідно, вдасться залучити більше шкіл.

Логотип акції
Джерело: Платформа "Моє місто"

Після завершення збору освітні заклади, які вирішили долучитися до акції "Калина пам’яті", отримають:

  • інструкції та рекомендації щодо висадки й догляду за рослинами;
  • інформаційні таблиці;
  • кількість саджанців відповідно до кількості загиблих військових, близьких школі (колишніх учнів, освітян, рідних і близьких вчителів та нинішніх учнів).

29 вересня о 9:00 (напередодні 1 жовтня, Дня захисників і захисниць України, – ред.) учні освітніх закладів разом з учителями висадять калинову алею на подвір’ях своїх освітніх закладів.

Підтримати проєкт можна тут.

Новини за темою: Рада перенесла святкування Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць
Читайте також:
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені
Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу
Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони Найбільш затребувані на ринку праці: МОН цьогоріч збільшило держзамовлення на підготовку медиків та в сфері оборони
Аспіранти, які вступили на контракт, не зможуть отримати відстрочку від армії: Нові правила від МОН Аспіранти, які вступили на контракт, не зможуть отримати відстрочку від армії: Нові правила від МОН