USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Угорщина заблокувала кредит G7 для України на суму 50 млрд євро

Там заявили, що питання слід відкласти до виборів у США
Угорщина
Джерело: відкриті джерела

Угорщина ухвалила рішення відкласти надання Україні кредиту сумою 50 млрд євро, про який у червні заявила G7. Водночас Будапешт виступив за відкладення санкції проти РФ. До цих питань Угорщина пропонує повернутися після виборів у Сполучених Штатах Америки. Про це заявив міністр фінансів країни Міхалі Варга, передає Reuters.

"Ми вважаємо, що це питання продовження російських санкцій має вирішуватися після виборів у США. Ми повинні побачити, в якому напрямку рухатиметься майбутня адміністрація Сполучених Штатів в цьому питанні", – заявив Міхалі Варга.

Що відомо про кредит

Кредит, узгоджений лідерами G7 у червні, буде обслуговуватися за рахунок заморожених на Заході активів російського центрального банку на суму близько 300 мільярдів доларів. Європейський Союз готовий надати до 35 мільярдів євро з цих активів для підтримки кредиту, а решта коштів має надійти від США та інших членів "Великої сімки".

Тож Вашингтон наполягає на перегляді термінів продовження санкцій ЄС проти Росії, пропонуючи змінити їх з кожних шести місяців на три роки. Це необхідно для забезпечення стабільного фінансування кредиту, який планують надати країни G7. Це рішення обговорюватимуть на зустрічі міністрів фінансів країн "Групи семи" у Вашингтоні наприкінці жовтня, але остаточних домовленостей буде досягнуто тільки після виборів 5 листопада.

Нагадаємо, у червні лідери G7 погодили надання Україні кредиту в розмірі 50 мільярдів доларів, який буде виплачено за рахунок доходів від заморожених російських активів. Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна хоче поповнити державний бюджет 50 млрд доларів від "Великої сімки" без умов і на будь-які цілі.

Читайте також:
Для допомоги Україні Світовий банк створить спеціальний фонд Для допомоги Україні Світовий банк створить спеціальний фонд
В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини В ЄС хочуть створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето Угорщини
Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро Рада ЄС погодила Україні допомогу на 35 млрд євро
Перший транш із 50 млрд доларів від G7 Україна очікує до кінця року Перший транш із 50 млрд доларів від G7 Україна очікує до кінця року