USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Західні країни затримують виділення коштів від прибутку заморожених активів РФ, – ЗМІ

Київ має отримати кошти до кінця року
активи РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Україна стурбована затримкою в завершенні угоди, яка дасть змогу Києву отримати підтримку в розмірі 50 млрд доларів доходу від заморожених активів РФ. Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що Україна має отримати кошти до кінця року, згідно з угодою G7, яку було досягнуто в червні. Вона передбачає кредит, який буде погашений за рахунок прибутку, отриманого від заморожених активів РФ на суму близько 280 млн доларів.

Однак реалізація плану ускладнена через вимоги Сполучених Штатів Америки і ризик того, що Угорщина сповільнить ухвалення будь-якого загальноєвропейського рішення щодо підтримки України або санкцій проти Росії.

Новини за темою: Велика Британія готова позичити Україні заморожені активи РФ, – МЗС

Водночас США вимагають, щоб Європейський Союз кожні пів року подовжував заморожування активів РФ разом із ширшими санкціями проти Москви.

Нагадаємо, в червні в ЄС заявили, що протягом липня передадуть Україні 1,4 млрд євро з доходів від заморожених російських активів. Також до кінця року Києву виділять ще 1 млрд євро.

Гроші мали надійти із 210 млрд євро активів Центрального банку Росії, які Євросоюз заморозив у рамках багатосторонніх санкцій. Попри свій стан, ці активи продовжують приносити дохід, який Москва не отримує.

Як відомо, у травні Рада Європейського Союзу схвалила використання доходів від заморожених активів Центрального банку Росії на користь України.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими