USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У ЗСУ може з'явитися ще одна посада. Що про це відомо

Мова йде про військового омбудсмена
ЗСУ
Український воїн
Джерело: Генштаб ЗСУ

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров прагне запровадити нову посаду - військового омбудсмена, який опікуватиметься "військовими потребами народу і військових". Про це глава відомства повідомив на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії".

"Зосередимося на людських життях і на наших людях. І саме тому, ймовірно, запровадимо нову посаду, яка називатиметься військовим омбудсменом, яка займатиметься військовими потребами народу і наших воїнів", - сказав Умєров.

І додав, що військовий омбудсмен стежитиме за дотриманням прав бійців бути екіпірованими, мати все необхідне для війни та виграти її. Міністр запевнив, що все необхідне закуплять і Україна переможе.

Хто такий омбудсмен?

Уповноважений є посадовцем, статус якого визначається Конституцією України або іншими законами України. 

Омбудсмен здійснює свою діяльність незалежно від інших державних органів і посадовців.

Наразі в Україні є уповноважений Верховної Ради з прав людини, а також дитячий та освітній омбудсмени.

Коли призначили нового міністра?

6 вересня Верховна Рада України призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, за це рішення проголосували 338 депутатів.

Нагадаємо, напередодні парламент звільнив Рустема Умєрова з посади голови Фонду держмайна. Тоді "за" проголосували 302 нардепи.

Новини за темою: Україні на оборону ще потрібно додатково понад 250 млрд гривень до кінця року, – Умєров

Вчора ж Верховна Рада звільнила і Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Це рішення підтримали 327 депутатів із 365.

Що відомо про Умєрова?

Рустем Умєров має кримськотатарське походження. Як ідеться в довідці на сайті Фонду держмайна, Рустем Умєров народився в Узбекистані, а згодом жив в Алушті. Власне, саме тему Криму, за даними руху "ЧЕСНО", Умєров найчастіше порушував у Раді, коли був депутатом.

До приходу в політику був бізнесменом, інвестором, меценатом, а також радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Читайте також:
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта Експосадовець Міноборони привласнив майже мільйон гривень з будівництва військового об'єкта
ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині ЗСУ контратакують на Харківщині, але окупанти просунулися на Донеччині та Луганщині
Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState Окупанти захопили село Прогрес на Донеччині, – DeepState