USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У ЗСУ може з'явитися ще одна посада. Що про це відомо

Мова йде про військового омбудсмена
ЗСУ
Український воїн
Джерело: Генштаб ЗСУ

Новопризначений міністр оборони України Рустем Умєров прагне запровадити нову посаду - військового омбудсмена, який опікуватиметься "військовими потребами народу і військових". Про це глава відомства повідомив на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії".

"Зосередимося на людських життях і на наших людях. І саме тому, ймовірно, запровадимо нову посаду, яка називатиметься військовим омбудсменом, яка займатиметься військовими потребами народу і наших воїнів", - сказав Умєров.

І додав, що військовий омбудсмен стежитиме за дотриманням прав бійців бути екіпірованими, мати все необхідне для війни та виграти її. Міністр запевнив, що все необхідне закуплять і Україна переможе.

Хто такий омбудсмен?

Уповноважений є посадовцем, статус якого визначається Конституцією України або іншими законами України. 

Омбудсмен здійснює свою діяльність незалежно від інших державних органів і посадовців.

Наразі в Україні є уповноважений Верховної Ради з прав людини, а також дитячий та освітній омбудсмени.

Коли призначили нового міністра?

6 вересня Верховна Рада України призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, за це рішення проголосували 338 депутатів.

Нагадаємо, напередодні парламент звільнив Рустема Умєрова з посади голови Фонду держмайна. Тоді "за" проголосували 302 нардепи.

Новини за темою: Україні на оборону ще потрібно додатково понад 250 млрд гривень до кінця року, – Умєров

Вчора ж Верховна Рада звільнила і Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Це рішення підтримали 327 депутатів із 365.

Що відомо про Умєрова?

Рустем Умєров має кримськотатарське походження. Як ідеться в довідці на сайті Фонду держмайна, Рустем Умєров народився в Узбекистані, а згодом жив в Алушті. Власне, саме тему Криму, за даними руху "ЧЕСНО", Умєров найчастіше порушував у Раді, коли був депутатом.

До приходу в політику був бізнесменом, інвестором, меценатом, а також радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція