USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В ЄС готові піти на поступки, щоб зупинити протести фермерів в європейських країнах

Уже наступного тижня Євросоюз представить нові пропозиції, які мають задовольнити фермерів-протестувальників
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

Наступного тижня Європейська комісія представить нові законодавчі пропозиції для задоволення вимог фермерів, які продовжують протестувати в європейських країнах. Про це повідомив польський комісар із сільського господарства Януш Войцеховський у коментарі RMF FM.

"Буде запропоновано велике зменшення навантаження на фермерів", заявив він.

Комісар зазначив, що цього року ЄС не вимагатиме штрафних санкцій від фермерів, які не дотримуються екологічних або кліматичних стандартів. Також до кінця бюджетного періоду (з 2025-го по 2027 рік) буде внесено зміни, які пом'якшать вимоги Європейського зеленого курсу.

"Це буде пакет рішень, які мають зняти всі побоювання фермерів не стільки щодо "зеленого курсу", скільки щодо його елементів, які є у Спільній аграрній політиці", додав Войцеховський.

За його словами, серед поступок буде відмова від обов'язкового залуження чотирьох відсотків земель. Також фермери зможуть і далі залишати землю під паром.

Новини за темою: ЄС посилить перевірки імпорту зерна з України через протести на кордоні

У Єврокомісії обіцяють знайти рішення для пом'якшення суворості сівозміни та зобов'язання використовувати озимий покрив. Зазначається, що кожна країна Європейського Союзу зможе сама обирати період для сівозміни. Також фермерські господарства до 10 гектарів не перевірятимуть на відповідність екологічним вимогам. Як зазначає видання, у Польщі такі господарства становлять 75% усіх сільськогосподарських господарств.

Нагадаємо, у низці країн Європи тривають протести фермерів, які незадоволені новою політикою ЄС, що намагається перевести сільське господарство на "зелений курс".

Варто зазначити, що наймасштабніші протести спостерігаються у Франції та Польщі.

До речі, сьогодні у Варшаві зібралися близько 100 тисяч протестувальників. Через деякий час їхня акція перетворилася на сутички з поліцією. Деякі учасники страйку почали кидати в правоохоронців петарди і брущатку. Більш детально про ситуацію в Польщі, розповідаємо тут.

Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням
Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина