USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

У Варшаві фермери влаштували масштабний протест, який переріс у сутички. Фото, відео

Поліція вже затримала декілька десятків людей
протести у Варшаві 6 березня_3
Джерело: Facebook

У Польщі фермери влаштували масштабні протести, які переросли в сутички з поліцією. Про це повідомляє місцеве видання Polsat News.

У Варшаві сьогодні на страйк зібралися понад 100 тисяч фермерів з усієї країни. Спочатку протести проходили мирно, проте пізніше люди в жовтих жилетах (такі ж носять і протестувальники) почали кидати в поліцію петарди і брущатку.

За словами лідера профспілки, дії деяких нібито протестувальників можуть бути провокацією. Він зазначив, що це агресивні вчинки з боку людей.

"Мені здається, що ми маємо справу з провокаторами", - заявив він.

Варто зазначити, що агресивні дії деяких осіб на боці протестувальників призвели до травм серед правоохоронців. У підсумку поліція застосувала сльозогінний газ.

Крім того, деякі учасники акції намагалися прорватися до польського парламенту, проте їх вдалося зупинити. За попередніми даними, у Варшаві вже затримали декілька десятків людей.

Нагадаємо, Україна готова прийняти обмеження на торгівлю з Європейським Союзом, щоб розрядити запеклу політичну суперечку з Польщею. Проте й закликає заборонити імпорт російського зерна, яке все ще надходить в Європу через Білорусь і країни Балтії.

Також днями заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна заявив, що повідомлення про переговори Варшави з Урсулою фон дер Ляєн на тему звільнення Польщі від деяких положень "Зеленої угоди" є правдою. 

Читайте також:
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори  Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори
"Найцікавіше почнеться після вето": Політолог стосовно законопроєкту про "іноагентів" у Грузії
У Тбілісі під час протестів проти закону про У Тбілісі під час протестів проти закону про "іноагентів" побили лідерів опозиції