USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У вересні міжнародні резерви України знизилися до майже 40 млрд доларів, - Нацбанк

Водночас чистий продаж валюти Нацбанку минулого місяця становив майже 3 млрд доларів
Нацбанк

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У вересні міжнародні резерви України знизилися на 1,7% і становили 39, 7 млрд доларів. Про це повідомили в пресслужбі Національного банку України.

"Унаслідок інтервенцій НБУ з продажу валюти для покриття різниці між попитом та пропозицією на валютному ринку України та боргових виплат країни в іноземній валюті", - зазначає регулятор.

Також уточнюють, що минулого місяця до України надійшло 1 592,4 млн доларів макрофінансової допомоги від Європейського Союзу, 1,25 млрд доларів – грант від США через трастовий фонд Світового банку, 386,4 млн доларів від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики, 100 млн доларів від СБ під гарантію Великої Британії.

"Уряд України виплатив за обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті 465,3 млн доларів. Крім того, Україна сплатила Міжнародному валютному фонду 882,1 млн доларів", – додали в НБУ.

Водночас чистий продаж валюти Нацбанку минулого місяця становив майже 2,7 млрд доларів.

НБУ перейшов у режим керованої гнучкості обмінного курсу

Національний банк України із 3 жовтня перейшов до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Про це інформує пресслужба НБУ.

"За цього режиму офіційний курс визначатиметься на основі курсу за операціями на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком відповідно до постанови правління НБУ №18, як це відбувалося з 24 лютого 2022 року", – йдеться в повідомленні.

Разом з тим Нацбанк і далі контролюватиме ситуацію на міжбанківському валютному ринку та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на ринку.

Крім того, Нацбанк суттєво обмежуватиме курсові коливання, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення.

Новини за темою: Нацбанк України знизив облікову ставку до 20%

Національний банк України з 16 вересня пом’якшив низку валютних обмежень. Це зробили для покращення роботи готівкового сегмента валютного ринку, збільшення можливостей отримувати сучасні види реабілітації за кордоном для воїнів та створення умов для реструктуризації зовнішніх кредитів державними компаніями. Про це повідомили в пресслужбі регулятора.

Читайте також:
НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії
НБУ знизив облікову ставку до 13,5% НБУ знизив облікову ставку до 13,5%
За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20% За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20%
Українці у 2023 році найчастіше потрапляли на гачок шахраїв з платіжними картками: У середньому перераховували понад 3 тис. гривень Українці у 2023 році найчастіше потрапляли на гачок шахраїв з платіжними картками: У середньому перераховували понад 3 тис. гривень