USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes залишилися пʼять українців. Коломойського в списках немає

Найбагатшим у світі, за версією Forbes, є французький бізнесмен Бернар Арно зі своєю родиною
Ігор Коломойський
Ігор Коломойський
Джерело: відкриті джерела

Аналітики оновили світовий рейтинг мільярдерів від Forbes, зазначивши, що нині більше мільярдерів, ніж було будь-коли: загалом 2 тис. 781 – на 141 більше, ніж минулого року. Серед учасників цьогорічного списку опинилися п'ять українців, з рейтингу вибув бізнесмен Ігор Коломойський, який перебуває в СІЗО.

Тож у світовому рейтингу найбагатших серед громадян України опинилися:

  • власник ДТЕК і співвласник "Метінвест" Рінат Ахметов зі статками 4 мільярди доларів, який посів 785-те місце;
  • власник групи Interpipe Віктор Пінчук опинився на 1623-му місці в списку. Статки олігарха за рік скоротилися на 100 млн доларів – до 2 млрд доларів;
  • власник Smart Holding Вадим Новинський з 1,2 млрд доларів (-200 млн доларів) посів 2410-те місце;
  • акціонер Ferrexpo Костянтина Жеваго  – на 2410-му місці. Його багатство за рік скоротилися на 100 млн доларів – до 1,2 млрд доларів;
  • співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов займає 2692-ге місце в рейтингу. Його статки за рік зменшилися на 100 млн доларів – до мільярда.

Натомість найбагатшим у світі, за версією Forbes, є французький бізнесмен Бернар Арно зі своєю родиною. Статки власника світового лідера індустрії моди LVMH оцінюють у 195 мільярдів доларів.

"Рекордний рік за десятизначним статком зробив клас мільярдерів більшим і багатшим, ніж будь-коли. Вони багатші, ніж будь-коли, загальна вартість становить 14,2 трильйона доларів, що на 2 трильйони доларів більше, ніж у 2023 році, і на 1,1 трильйона доларів більше. Дві третини учасників списку стали багатшими, ніж рік тому і лише чверть є біднішими", – пише видання.

Хто очолював рейтинги мільярдерів в Україні 2023 року?

В Україні станом на листопад минулого року лишалося всього два мільярдери – це бізнесмени Рінат Ахметов і Віктор Пінчук.

Журнал NV зазначав, що такої ситуації не було щонайменше з 2006 року, за той час, скільки NV аналізує і щоосені публікує список найбагатших бізнесменів.

Тож торік видання презентувало не сотню, а всього тридцять найбагатших українців. Зокрема, в топ-3 потрапили:

  1. Рінат Ахметов (СКМ) зі статками 6,59 млрд доларів (-43%);
  2. Віктор Пінчук (EastOne) – 1,72 млрд доларів (-34%);
  3. Петро та Олексій Порошенки (Roshen) з 954 млн доларів (-37%).

Вадим Новинський був на 8-му місці, а Ігор Коломойський опустився аж на 9-те.

Новини за темою: За останні три роки п’ять найбагатших людей світу подвоїли статки. У цей же час майже 5 мільярдів людей стали біднішими, – дослідження

Додамо

До нинішнього рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes увійшли 125 російських мільярдерів. Попри війну і санкції, цей показник став рекордним.

Кількість російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросла за рік зі 110 до 125 осіб. Водночас 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, кількість мільярдерів із Росії в рейтингу скоротилася до 88. Попередній рекорд фіксували 2021 року – 123 людини.

Найбагатшим росіянином у Forbes назвали власника "Лукойлу" Вагіта Алекперова зі статками в розмірі 28,6 мільярда доларів.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації  Олігарха-втікача Онищенка заочно засудили до 15 років: Визнали винуватим в організації "газової схеми"
Незважаючи на санкції. До списку Forbes увійшла рекордна кількість російських мільярдерів Незважаючи на санкції. До списку Forbes увійшла рекордна кількість російських мільярдерів
СБУ повідомила про підозру російському олігарху Дерипасці і затримала його українських топменеджерів СБУ повідомила про підозру російському олігарху Дерипасці і затримала його українських топменеджерів