USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Незважаючи на санкції. До списку Forbes увійшла рекордна кількість російських мільярдерів

До щорічного рейтингу найбагатших людей увійшли 125 росіян
рос. олігархи
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

До рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes увійшли 125 російських мільярдерів. Попри війну і санкції, цей показник став рекордним, пише російський Forbes.

Кількість російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросла за рік зі 110 до 125 осіб. Водночас 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, кількість мільярдерів із Росії в рейтингу скоротилася до 88. Попередній рекорд було зафіксовано 2021 року – 123 людини.

Найбагатшим росіянином у Forbes назвали власника "Лукойлу" Вагіта Алекперова зі статками в розмірі 28,6 мільярда доларів.

Статки російських мільярдерів за рік збільшилися до 576,8 мільярда доларів. Але цей показник поки нижчий за рекорд 2021 року – тоді сумарний капітал 123 мільярдерів дорівнював 606,2 мільярда доларів.

У списку росіян могло бути ще більше, проте 10 мільярдерів із рейтингу попередньо відмовилися від російського громадянства.

Новини за темою: За останні три роки п’ять найбагатших людей світу подвоїли статки. У цей же час майже 5 мільярдів людей стали біднішими, – дослідження

Рейтинг Forbes: світ і Україна

Загалом до рейтингу Forbes-2024 увійшли 2781 мільярдер.

Список очолили президент Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно (233 млрд доларів), директор Tesla Ілон Маск (195 млрд доларів) і засновник Amazon Джефф Безос (194 млрд доларів).

Щодо українців, то до списку потрапило п'ятеро осіб. Зокрема, власник кількох компаній Рінат Ахметов (4 млрд доларів), який є найбагатшою людиною України, підприємець Віктор Пінчук (2 млрд доларів), бізнесмени Костянтин Жеваго і Вадим Новинський – по 1,2 млрд доларів, а також співзасновник ПриватБанку Геннадій Боголюбов (1 млрд доларів).

Нагадаємо, раніше ми писали, що згідно з рейтингом NV в Україні залишилося всього два мільярдери – це бізнесмени Рінат Ахметов і Віктор Пінчук.

Також повідомлялося, що український бізнесмен Рінат Ахметов через суд вимагатиме від Росії компенсації всіх збитків, завданих йому внаслідок втручання у діяльність чи експропріації активів та інвестицій так званими "ДНР" та "ЛНР" під керівництвом або контролем РФ у 2014–2017 роках. Про це сказано в заяві, опублікованій на сайті SCM.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону