USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У США вдруге в історії людині пересадили свиняче серце

Перший пацієнт після такої пересадки не вижив
Трасплантація серце операція
Джерело: відкриті джерела

Американські хірурги вдруге в історії медицини пересадили людині серце генно-модифікованої свині. Про це повідомляє медичний центр Університету Мериленд у США, фахівці якого проводили таку операцію.

Операція відбулася у вересні. Серце свині отримав 58-річний чоловік. Він страждає від серцево-судинної недостатності. Отримати донорський орган від людини йому завадили численні захворювання і супутні ускладнення.

Тож лікарі за згоди пацієнта прийняли рішення саме на користь серця свині. Попередньо, хірургічне втручання пройшло успішно. Тож чоловік в змозі самостійно дихати. Наразі він приймає низку препаратів, які дозволять організму не відторгати новий орган.

Зазначимо, що вперше в історії медицини людині було пересаджено серце свині у 2022 році. Тоді орган пересадили 57-річному пацієнту. Однак його організм відмовлявся прийняти нове серце. Тож він помер через два місяці після трансплантації.

Нагадаємо, ми писали, що у Львові провели другу операцію з пересадки легень від посмертного донора і першу, яку українські лікарі зробили самостійно без допомоги іноземних колег.

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа
Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Мінфіну та Держдепу США