USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

У Швеції засудили двох братів, які шпигували на користь Росії

За даними слідства, вони роками шпигували на користь РФ
Шпигунство

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Суд у Швеції у четвер, 19 січня, визнав винними у шпигунстві на користь Російської Федерації колишнього співробітника Служби безпеки та Збройних сил і його молодшого брата. Як повідомляє Reuters, слідство встановило, що вони шпигували на користь РФ протягом останнього десятиліття.

"Брати спільно та за консультаціями без дозволу та для допомоги Росії та ГРУ отримали, передали та поділилися інформацією, розголошення якої іноземній державі могло б завдати шкоди безпеці Швеції", – йдеться у заяві окружного суду Стокгольма.

Брати були затримані минулого року та заперечували всі звинувачення. Їх засудили за шпигунство при обтяжуючих обставинах, а старшого брата також визнали винним у несанкціонованому поводженні з секретною інформацією.

Суд засудив старшого брата до довічного позбавлення волі, а молодшого – до дев’яти років і десяти місяців. Зараз адвокати планують оскаржити вирок.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що у США за підозрою у відмиванні 700 млн доларів заарештували засновника криптобіржі Bitzlato Легкодимова.

Читайте також:
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ
Швеція офіційно стала 32-им членом НАТО Швеція офіційно стала 32-им членом НАТО
Президент Угорщини підписав ратифікацію членства Швеції в НАТО Президент Угорщини підписав ратифікацію членства Швеції в НАТО
Парламент Угорщини офіційно схвалив членство Швеції в НАТО Парламент Угорщини офіційно схвалив членство Швеції в НАТО