USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Парламент Угорщини офіційно схвалив членство Швеції в НАТО

Генсек привітав голосування угорського парламенту за ратифікацію членства Швеції в Північноатлантичному альянсі
ЄС - Угорщина
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Парламент Угорщини сьогодні, 26 лютого, ратифікував заявку Швеції на вступ до НАТО. Про це повідомляє видання Index.

Зазначається, що в перший день весняної сесії представники ухвалили ратифікацію членства Швеції в Північноатлантичному альянсі. За це проголосували 188 депутатів, ще 6 виступили проти. Тих, хто утримався, не було. Угорщина була останньою державою-членом, яка схвалила заявку Швеції в НАТО.

Генсек привітав голосування угорського парламенту за ратифікацію членства Швеції в альянсі.

"Тепер, коли всі союзники схвалили це рішення, Швеція стане 32-м союзником НАТО", – написав він.

За його словами, членство Швеції зробить їх усіх сильнішими і безпечнішими.

Тепер, коли парламент схвалив цей крок, у тимчасового президента Угорщини Ласло Кевера буде п'ять днів, щоб схвалити його і надіслати до Державного департаменту Сполучених Штатів Америки.

Згідно з протоколом НАТО, уряд США має бути повідомлений про ратифікацію угоди про вступ нової країни всіма державами-членами. Генсек Столтенберг запропонував Угорщині приєднатися до цього договору для повідомлення уряду Сполучених Штатів.

Нагадаємо, влітку минулого року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що заявка Швеції на членство в НАТО не буде ратифікована парламентом Туреччини раніше жовтня.

А 1 квітня Фінляндія офіційно стала 31-м членом НАТО. Підписання документів відбулося у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі. Президент Фінляндії Саулі Нііністьо схвалив закони, необхідні для членства країни у Північноатлантичному альянсі після того, як президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оголосив про початок процесу ратифікації у парламенті членства Фінляндії в НАТО. Надалі Туреччина ратифікувала членство Фінляндії в альянсі, це саме зробила й Угорщина. 

Читайте також:
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський
Новим генсеком НАТО стає прем’єр Нідерландів Марк Рютте Новим генсеком НАТО стає прем’єр Нідерландів Марк Рютте
ЄС знайшов юридичну лазівку, щоб обійти вето Угорщини на підтримку України ЄС знайшов юридичну лазівку, щоб обійти вето Угорщини на підтримку України
У Будапешті тисячі людей вийшли проти політики Орбана щодо ЛГБТ У Будапешті тисячі людей вийшли проти політики Орбана щодо ЛГБТ