USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Президент Угорщини підписав ратифікацію членства Швеції в НАТО

Таким чином, країна остаточно ратифікувала заявку Швеції
НАТО
НАТО
Джерело: відкриті джерела

Новообраний президент Угорщини Тамаш Шуйок затвердив ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО. Про це повідомляє Reuters.

Після того як глава угорської держави підписав документ про ратифікацію, його мають скерувати до Вашингтона, де процедура прийому Швеції до альянсу, найімовірніше, пройде швидко.

"Це надзвичайно важливо, і ми сподіваємося, що тепер ми станемо членами, і це буде не питання тижнів, а питання днів... Це буде добре для Швеції і добре для НАТО. Для стабільності в усьому євроатлантичному регіоні буде добре, якщо Швеція зможе стати повноправним членом НАТО", – заявив міністр оборони Швеції Пал Джонсон на пресконференції в Стокгольмі.

Варто нагадати, що більшість країн Північноатлантичного альянсу схвалили заявку Швеції одразу після її подачі в травні 2022 року, але Туреччина та Угорщина відклали процес, незадоволені передбачуваною підтримкою Швецією курдських сепаратистів і критикою угорського уряду.

Як пише видання, вступ є ударом для президента Володимира Путіна, і тепер Росія стикається з майже безперервним ланцюжком членів НАТО на заході, що тягнеться від Чорного моря до Арктики.

Ми писали, що 26 лютого парламент Угорщини ратифікував заявку Швеції на вступ до блоку.

Нагадаємо, Швеція оголосила про намір брати участь у бойовій групі розширеної присутності НАТО в Латвії, розмістивши бойовий батальйон на території цієї країни. 
Читайте також:
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО