USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Румунії закликають анексувати частину України в обмін на вихід з НАТО

Лідер румунської партії AUR Клаудіу Тірзіу ще на початку повномасштабного вторгнення заявив російській стороні, що "готовий" об'єднатися з ними
румунські політики
Зліва - Клаудіу Тарзіу
Джерело: відкриті джерела

Лідер румунської партії AUR Клаудіу Тірзіу заявив, що готовий анексувати деякі території України в обмін на вихід із НАТО. Про це повідомляє Newsweek.

Видання пише, що Тирзіу, як голова великої політсили, ще на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявив російській стороні, що "готовий" об'єднатися з ними.

"Я вважаю, що необхідне потепління у відносинах між Румунією та Росією. І визнаю необхідність хорошої співпраці між Румунією та РФ. Готовий це підтримати, але тільки після того, як Росія доведе, що вона також всього цього хоче...", - сказав політик.

Окрім цього Тірзіу вважає, що Румунія нібито розчавлена між "двома імперіями, які порушують суверенітет країни". Йдеться про НАТО та Росію. 

"НАТО, для приєднання до якого Румунія доклала величезних зусиль, - саме для того, щоб захистити нас від росіян, які вже вдиралися до нас 12 разів - є лише однією з тих імперій, із якими нам доводиться мати справу, щоб забрати шматки України", - додав Тирзіу.

Раніше

У грудні 2023 року Україна і Румунія вирішили 20-річну суперечку, пов'язану з облаштуванням глибоководного суднового ходу Дунай – Чорне море. Про це повідомляв міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Новини за темою: Проти російських атак: Румунія розмістить на кордоні з Україною систему боротьби з безпілотниками, – ЗМІ

За словами очільника відомства, спір стосувався зобов'язань України за Конвенцією про оцінку впливу на довкілля в транскордонному контексті (Конвенція Еспо). Стрілець зазначив, що спір вдалося "остаточно залагодити" на полях 9-ї наради сторін Конвенції Еспо в Женеві.

Претенденти на Україну

До речі, лідер угорської ультраправої партії "Mi Hazank" Ласло Тороцкой також заявив про претензії на українське Закарпаття в разі втрати Україною державності внаслідок війни. 

Під час виступу на річній партійній конференції в Будапешті, Тороцкаї сказав, що "тиск міжнародних фінансистів" призвів до війни на території України, яка "зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно".

Також політик стверджував про те, що "Україну купив BlackRock", інвестиційний фонд, який має в розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Крім того, угорський уряд минулого року теж пішов на провокацію, опублікувавши відео із закликом до мирних переговорів, на якому показали мапу України без Автономної Республіки Крим.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат