USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Проти російських атак: Румунія розмістить на кордоні з Україною систему боротьби з безпілотниками, – ЗМІ

Антидронова система є найефективнішою у боротьбі з російськими безпілотниками, які потрапляють на територію Європи
Румунія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Незабаром Румунія матиме найефективнішу в Європі систему боротьби з безпілотниками. Антидронову систему встановлять на кордоні з Україною для захисту від російських атак. Про це передає видання HotNews із посиланням на власні урядові джерела.

Ідеться про те, що Румунія отримає нові технології боротьби з безпілотниками від країн-партнерів. За даними джерел видання, незабаром відповідні угоди будуть укладені між урядами кількох країн.

"Очевидно, це відбудеться за згодою НАТО", – кажуть автори.

У виданні нагадали, що під час зустрічі в Києві прем'єр-міністр Марчел Чолаку заявив, що Румунія та Україна матимуть "новий підхід" для запобігання нападам Росії на стратегічну інфраструктуру України на кордоні з Румунією.

Зазначається, що 5 жовтня президент Румунії Клаус Йоганніс повідомив про те, що спільно з президентом США Джо Байденом, а також лідерами ЄС і НАТО обговорювали падіння російських безпілотників у Румунії.

"Разом з НАТО ми в основному чітко розуміємо, як ми запровадимо додатковий захист від безпілотників у цьому районі", – зазначив Йоганніс.

Що відомо про падіння російських дронів на території Румунії?

13 вересня у Румунії знайшли уламки, що схожі на частини безпілотника. Вони розлетілися на кілька десятків метрів між селами Нуферу і Вікторія.

Відзначимо, що це не перший випадок, коли безпілотники, якими окупанти атакують Одещину, опиняються на території Румунії. Так, 4 вересня "Шахеди" під час нічної атаки здетонували у сусідній країні

Крім того, російські крилаті ракети "Калібр" 10 лютого цього року перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. Ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря. Проте згодом Румунія заявила, що такого нібито не було. Молдова ж підтвердила, але ніяк не відреагувала.

Що було далі?

Після падіння російських "Шахедів" на румунській землі країна посилила обмеження польотів на кордоні з Україною.

Вони почали діяти з 13 вересня і стосуються регіону Північна Добруджа між містами Суліна та Галац і охоплюють територію на відстані 20–30 кілометрів від румунсько-українського кордону до висоти 4000 метрів.

У визначеній зоні повітряного простору Румунії заборонено польоти будь-яких пілотованих або безпілотних літальних апаратів, окрім як державних повітряних суден.

Новини за темою: Румунія збиватиме російські БпЛА за необхідності, - заступник начальника штабу оборони Румунії

Згодом повідомлялося, що Румунія переміщує засоби ППО ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де російські безпілотники атакували зернові комплекси.

Зазначалося, що також країна додає більше військових спостережних постів і патрулів у цьому районі. 

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму