USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Угорщина претендуватиме на Закарпаття, якщо Україна впаде внаслідок війни, - угорський депутат

Це не вперше, коли угорські політики роблять сумнівні заяви щодо Закарпаття
Ультраправа партія Угорщини Mi Hazank
Ультраправа партія Угорщини Mi Hazank та її лідер Ласло Тороцкаи
Джерело: відкриті джерела

Лідер угорської ультраправої партії "Mi Hazank" Ласло Тороцкой заявив про претензії на українське Закарпаття в разі втрати Україною державності внаслідок війни. Про це повідомляє видання Index.

Під час виступу на річній партійній конференції в Будапешті, Тороцкаї заявив, що "тиск міжнародних фінансистів" призвів до війни на території України, яка "зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно".

Також він стверджував про те, що "Україну купив BlackRock", інвестиційний фонд, який має в розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Водночас лідер партії наголосив, що виступає за мирне врегулювання війни шляхом переговорів. Утім, якщо "державність України припиниться", то Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття.

Нагадаємо, що Угорщина неодноразово заїкалася про статус Закарпаття. Зокрема, у листопаді 2022 року Тороцький побажав Польщі з нагоди Дня незалежності знов мати спільний кордон з Угорщиною та опублікував провокативне фото, зроблене після захоплення Будапештом Закарпаття 1939 року, де поляк та угорець тиснуть руку біля прикордонного стовпа.

Також у скандал потрапляв прем'єр країни Віктор Орбан, який прийшов на футбольний матч між збірними Угорщини та Греції в Будапешті з шарфом, на якому зображено карту "Великої Угорщини" з частинами сусідніх держав у її складі.

Крім того, угорський уряд минулого року теж пішов на провокацію, опублікувавши відео із закликом до мирних переговорів, на якому показали мапу України без Автономної Республіки Крим.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат