USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У РФ вчинили замах на мера-колаборанта Куп’янська Мацегору: Він у критичному стані

Мацегора добровільно пішов на повну співпрацю з російськими загарбниками
Геннадій Мацегора
Геннадій Мацегора
Джерело: відкриті джерела

У Росії вчинили замах на зрадника України, мера-колаборанта Куп'янська Геннадія Мацегору. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Зараз він перебуває у критичному стані.

"7 червня 2024 року у місті старий оскол у Росії здійснено замах на зрадника України Геннадія Мацегору, який обіймав посаду міського голови Купʼянська Харківської області від партії ОПЗЖ", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Мацегора добровільно пішов на повну співпрацю з російськими загарбниками. Зокрема, у червні 2022 року він підписав так званий протокол створення окупаційної Харківської адміністрації і публічно про це оголосив.

"Після звільнення Купʼянська утік з росіянами до Бєлгородської області, де московські господарі приставили до Мацегори посилену охорону, яка, однак, не вберегла мера-колаборанта... Наразі московські лікарі вже другу добу поспіль намагаються завадити Мацегорі потрапити на кобзоновий концерт. Стан зрадника українського народу — критичний", – зазначили у розвідці.

Раніше

У жовтні минулого року працівники СБУ вчинили замах на екснардепа Олега Царьова.

Він був народним депутатом від "Партії регіонів". У 2014 році після Революції Гідності 2014 року відкрито агітував за "референдуми" в Донецькій та Луганській областях. Після створення ОРДЛО оголосив себе "спікером парламенту Новоросії".

6 березня 2023 року зрадника заочно засудили до 12 років позбавлення волі. Він був визнаний винним у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Читайте також:
Ватажка Ватажка "ЛНР" Пасічника заочно засудили до 12 років тюрми
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
Окупанти найближчим часом можуть розпочати літній наступ на фронті, – ISW Окупанти найближчим часом можуть розпочати літній наступ на фронті, – ISW
Одного з підозрюваних у замаху на Садикова затримали, – прокуратура Казахстану Одного з підозрюваних у замаху на Садикова затримали, – прокуратура Казахстану