USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У РФ продають побутову техніку, яку виготовили для України

Після початку великої війни в Україні чимало закордонних компаній припинили продаж своєї продукції на російському ринку
техніка в РФ
Побутова техніка
Джерело: скріншот

У Росії продається побутова техніка відомих світових брендів, яку виготовили для України. У кількох великих мережевих магазинах та на інтернет-майданчиках помітили на продажі посудомийну машину Bosch із супровідною документацією та інструкцією українською мовою, пише "Комерсант".

Видання вказує: у компанії Bosch заявили, що через Україну побутову техніку та комплектуючі не експортують до Росії. А заводи компанії в Туреччині взагалі закриті.

"Техніка Bosch, представлена ​​в мережі групи, зроблена в Туреччині, має сертифікати якості та річну гарантію і повністю відповідає законодавству РФ. Через Україну товари не приходили. Коментарі решти торгових майданчиків, де продається ця посудомийна машина, газеті отримати не вдалося", – йдеться в повідомленні.

Водночас гендиректор російського виробника побутової техніки Weissgauff Хлуднєв зауважив, що, за його даними, через Туреччину до Росії поставляють побутову техніку, призначену для українського ринку, і від інших виробників – італійської Delonghi та нідерландської Philips. І продажем та відвантаженням у РФ займалася турецька фірма, яка не змогла продати техніку в Україну.

"Через зниження попиту на українському ринку в умовах війни виробникам або доводиться знижувати обсяги випуску, або перенаправляти постачання на інші ринки, зокрема російський", – додають джерела видання.

Новини за темою: Польський власник магазинів Reserved, Cropp і House підробив документи про продаж бізнесу в РФ, – HR

Іноземні компанії припинили продаж продукції у РФ чи ні?

Не слід забувати, що після початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну чимало закордонних компаній припинили продаж своєї продукції на російському ринку, а також продали або закрили свої виробничі потужності на території країни.

Але, як бачимо, продукція таких компаній, як і раніше, доступна на російському ринку. І, зокрема внаслідок так званого паралельного імпорту – постачання через інші країни.

Разом з тим ще минулого літа тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни через бізнес в Росії. Адже компанії продовжували вести бізнес у РФ та підтримувати економіку країни-агресорки сплатою значних податків до її бюджету.

А ось французька компанія Leroy Merlin торік оголосила про намір продати всі свої магазини у Росії. 

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України