USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Пентагоні заявили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня, – ЗМІ

США витрачають свої останні 1,07 мільярда доларів на поповнення озброєнь
Пентагон

Пентагон

Джерело: відкриті джерела

Кошти на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня, якщо Конгрес не схвалить нове фінансування. Про це повідомив фінансовий контролер Пентагона Майкл МакКорд, передає Bloomberg.

За його словами, Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нового озброєння і техніки, яка замінить ту, що була знята з озброєння і відправлена в Україну.

"Після того як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання допомоги Україні в галузі безпеки", – написав МакКорд у листі до керівників комітетів з питань оборонної політики та асигнувань Палати представників і Сенату.

У виданні зазначають, що цей лист посилить тиск на Конгрес, щоб вийти з глухого кута щодо понад 60 мільярдів доларів, які президент Джо Байден попросив для допомоги Україні.

Законодавці-республіканці кажуть, що пакет повинен включати заходи щодо посилення безпеки на кордоні США з Мексикою, інакше вони його не схвалять. Представники адміністрації Байдена намагалися домовитися із сенаторами про компромісний пакет додаткових витрат.

12 грудня адміністрація Байдена оголосила, що надсилає Україні пакет на 200 мільйонів доларів з американських поставок, який включає артилерійські снаряди, боєприпаси до стрілецької зброї та інше озброєння, йдеться у матеріалі.

Після цього, за словами МакКорда, Пентагон зможе надіслати Україні ще один пакет допомоги.

Попри те, що лист вимагає від членів Конгресу досягти угоди щодо фінансування України, це також означає, що республіканці Палати представників, які втекли на різдвяні канікули, не взявшись за фінансування, мають час, щоб досягти угоди, коли вони повернуться після 1 січня, додають автори.

Раніше ми повідомляли, що Байден підпише оборонний бюджет Сполучених Штатів із мінімальною допомогою Україні.

Зазначалося, що на допомогу Україні в бюджеті передбачено 300 млн доларів із 61 млрд, запрошених Білим домом.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі