USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Байден підпише оборонний бюджет США з мінімальною допомогою Україні, – Reuters

На допомогу Україні в бюджеті передбачено 300 млн доларів із 61 млрд, запрошених Білим домом
Джо Байден
Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

На підпис президенту США Джо Байдену було передано ухвалений Палатою представників законопроєкт про щорічні витрати на оборону з рекордною сумою 886 мільярдів доларів для Пентагона. Про це повідомляє Reuters.

Палата представників підтримала Закон про повноваження національної оборони 310 голосами проти 118 за сильної підтримки республіканців і демократів. Для ухвалення цього заходу і відправки його в Білий дім для підписання закону президентом Джо Байденом знадобилося понад дві третини більшості.

Цього року оборонний бюджет став на 3% більшим, ніж торік.

Законопроєкт продовжує один захід допомоги Україні – ініціативу сприяння безпеці України – до кінця 2026 року, дозволяючи виділяти 300 мільйонів доларів на програму у фінансовому році, що закінчується 30 вересня 2024 року, і в наступному.

Як пише Reuters, ця цифра незначна порівняно з 61 мільярдом доларів допомоги Україні, яку Байден попросив Конгрес схвалити на допомогу Києву.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський у вівторок зустрівся із законодавцями в Капітолії, щоб обґрунтувати необхідність фінансування, запитаного Байденом, але вийшов із зустрічей без зобов'язань республіканців.

Також варто сказати, що сьогодні Конгрес Сполучених Штатів Америки вирішив піти на зимові канікули без ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом.

Хоча деякі американські ЗМІ повідомляють, що сенат США працюватиме наступного тижня, відклавши святкові канікули, оскільки переговори щодо допомоги Україні та безпеки кордонів продовжуються.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні