USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У ПАР заарештували підозрюваного у вбивстві двох тисяч людей у ​​Руанді, якого розшукували 20 років

Фульгенс Каїшема перебував у розшуку з 1991 року
Фульгенс Каїшема
Фульгенс Каїшема
Джерело: CNN

У четвер, 25 травня, Міжнародний залишковий механізм для кримінальних трибуналів (IRMCT) поінформував про арешт у ПАР підозрюваного у вбивстві тутсі в Руанді під час геноциду 1990-х років.

Фульгенс Каїшема був заарештований у місті Парпл під час спільної операції південноафриканської влади та пошукової команди Офісу прокурора IRMCT, йдеться у повідомленні.

Які звинувачення 

Його звинувачують в організації вбивства близько двох тисяч біженців тутсі – чоловіків, жінок, дітей і людей похилого віку – у католицькій церкві в Ньянґе під час геноциду тутсі в Руанді в 1994 році. Каїшема перебуває в розшуку з 2001 року.

За даними IRMCT, Каїшема брав безпосередню участь у плануванні та виконанні різанини, включаючи купівлю та розповсюдження бензину для підпалу церкви з біженцями всередині. Коли її не вдалось спалити, він та його спільники бульдозерами знесли церкву, вбивши тих, хто був всередині. Після цього він брав участь у похованнях загиблих у братських могилах.

Що кажуть в ООН

У Організації Об'єднаних Націй додають, що підозрюваний використовував псевдонім і підроблені документи, щоб приховати свою особу, покладаючись на своїх "надійних прихильників", включаючи родичів і членів колишніх руандійських груп, які "поділяли ідеологію геноциду Сила хуту".

"Фульгенс Каїшема переховувався понад 20 років. Його арешт означає, що він нарешті постане перед правосуддям через свої ймовірні злочини", – повідомив головний прокурор IRMCT Серж Браммерц.

Новини за темою: ПАРЄ офіційно визнала геноцидом депортацію українських дітей, – нардеп

У 1994 році екстремістами хуту в Руанді було вбито понад 800 тис. осіб, більшість з яких були представниками етнічної групи тутсі. У геноциді також були вбиті представники етнічної групи хуту з поміркованими політичними поглядами.

Вбивства почалися 6 квітня 1994 року, коли літак, на борту якого перебував президент Руанди Жувеналь Габ’яріман, був збитий на шляху до столиці Руанди Кігалі.

Теги: ПАР
Читайте також:
"Зернова угода": президент ПАР звернувся до Путіна
У президента ПАР назвали У президента ПАР назвали "дезінформацією" ракетну атаку росіян на Київ: "Ми не чули і не бачили вибуху"
Шестеро африканських лідерів планують у червні провести переговори з Україною та РФ Шестеро африканських лідерів планують у червні провести переговори з Україною та РФ
ПАР шукає ПАР шукає "імунітет" для Путіна на випадок, якщо той приїде на саміт БРІКС