USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела

До вбивства стрілок готувався досить довго - близько місяця
Ірина Фаріон
Джерело: відкриті джерела

В Ірину Фаріон 19 липня стріляв саме той чоловік, якого розшукують правоохоронці. Зокрема поліція має кількох свідків, серед яких є ті, хто бачив, як все відбувалося, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Джерело видання розповіло, що до вбивства стрілок готувався досить довго - близько місяця. І це була людина, яка вже не вперше тримала зброю в руках.

"Упевнені, що стріляв саме чоловік, якого подали у розшук. Маємо свідків, які бачили, що це саме він. Не виключаємо, що в нього були спільники та що це замовне вбивство", - зазначили в поліції.

Також слідство з'ясувало, що чоловік, якого нині розшукують (вік - близько 20 років; зріст - 170-180 см; худорлявої статури, - ред.), приходив щодня, починаючи з 11 липня у двір Фаріон. Він сидів біля сусіднього під’їзду у досить маскувальному одязі, маючи капелюх та окуляри. Серед інших громадян чоловік виділявся насамперед своїм теплим вбранням, адже тоді стояла шалена спека, а підозрюваний годинами був на сонці. 

Правоохоронці додають, що ймовірний стрілок лише на кілька годин лишав своє місце засідки і мав із собою барсетку, де ховав зброю.

"Уже провели балістичну експертизу, з якої стало відомо, що був один постріл кулею 9 мм. Однак яка саме це була зброя - встановлюють", - сказало джерело.

До того ж чоловік визначав усі варіанти розвитку подій. Наприклад, під час безпосереднього замаху на мовознавицю в тому районі було відключення світла. Відповідно - не працювали деякі камери спостереження. Також стрілок поспішав скоїти вбивство, бо Фаріон на два тижні збиралася їхати з онуками й донькою на море. 

Все ж таки правоохоронці зафіксували маршрут підозрюваного, який, до речі, був щодня однаковим і непримітним. Чоловік ні разу нікуди не заходив по дорозі. Також на відео з камер, які зібрали поліцейські, помітно, що розшукуваний має нетипову мову тіла і дивну ходу. Тому нині триває ще низка експертиз, щоб остаточно встановити особу.

Додамо, раніше колишній співробітник СБУ Іван Ступак говорив, що чим більше часу пройде від моменту вбивства  Ірини Фаріон, тим важче буде знайти убивцю. Оскільки є можливість зникнути – "сліди у воду, кінці у воду". Ба більше, виконавця злочину можуть убити, щоб приховати замовника, припускав Ступак.

Читайте також:
Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця Росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця
Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників
В Україні з 26 серпня запрацюють 43 нові камери фіксації швидкості В Україні з 26 серпня запрацюють 43 нові камери фіксації швидкості
В Іспанії зловмисник у масці напав на 11-річного хлопчика під час гри у футбол і вбив його В Іспанії зловмисник у масці напав на 11-річного хлопчика під час гри у футбол і вбив його