USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Підробляла висновки МРТ для чоловіків призовного віку: У Житомирі в лікарки знайшли понад 4 млн гривень

Жінка причетна до схеми медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності
лікарка з Житомира_3
Під час слідчих дій
Джерело: Нацполіція

Понад 4,4 мільйона гривень вилучили правоохоронці в лікарки в Житомирі, причетної до схеми медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності. Ця фігурантка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії, повідомляє пресслужба поліції області.

Виявилося, що низка чоловіків призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстежень МРТ. Але в їхніх медкартах такі висновки були, які й стали однією з підстав визначення захворювання, що пов’язане з інвалідністю.

Відповідні документи підготувала 56-річна лікарка одного з діагностичних центрів. Тож правоохоронці провели обшуки, у тому числі за місцем проживання жінки.

"Вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності", – розповіли поліцейські.

Дії лікарки попередньо кваліфікували за статтею "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою" ККУ.

Нагадаємо, нещодавно керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина – керівника пенсійного фонду у Хмельницькій області – викрили на незаконному збагаченні на ухилянтах. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів, прикраси та брендові речі.

Читайте також:
Втеча за кордон: Ексглаві Конституційного суду та правоохоронцям, які допомогли йому виїхати, повідомили про підозри Втеча за кордон: Ексглаві Конституційного суду та правоохоронцям, які допомогли йому виїхати, повідомили про підозри
Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду
Допомагали ухилянтам: Керівницю Хмельницької МСЕК та її сина викрили на незаконному збагаченні на 6 млн доларів Допомагали ухилянтам: Керівницю Хмельницької МСЕК та її сина викрили на незаконному збагаченні на 6 млн доларів
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми