USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Литві четверо людей познущалися над прапором України

Наразі цих осіб затримали та взяли під варту
Прапор України
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У столиці Литви Вільнюсі четверо осіб, троє з яких перебували в нетверезому стані, осквернили прапор України, поклавши його у сміттєвий бак і плюнувши на нього. Про це повідомляє LRT.

За інформацією департаменту поліції, інцидент стався увечері 15 жовтня.

"Троє чоловіків і жінка несли український прапор. А потім поклали стяг у сміттєвий бак дерев'яним держаком догори і, плюнувши на нього, пішли геть", – розповіли правоохоронці.

Наразі цих осіб затримали та взяли під варту. Громадянами якої країни чи країн вони були, не уточнюють.

Також правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом осквернення символу іноземної держави. Зловмисникам загрожує штраф або обмеження волі, або арешт, або позбавлення волі на строк до двох років.

Новини за темою: У Нью-Йорку розгорнули найбільший у світі прапор України

Конфліктні ситуації між Литвою й Україною

У травні Міністерство національної оборони Литви призупинило закупівлю тепловізійних біноклів, призначених для України. Про це заявив міністр оборони Арвідас Анушаускас, повідомляло видання TV3.

Це сталося через те, що проти компаній-переможців тендеру ведуть досудове розслідування.

"У зв’язку з нововиявленими обставинами припиняємо сам процес. Жодних контрактів не підписали", – зазначав тоді глава Міноборони.

Новини за темою: Боротьба з пропагандистами: Литва взялася за Скабєєву, Красовського і Соловйова

До речі, в травні над Кремлем у Росії пролітав український стяг.

Вандалізм з національними символами

Нещодавно в Києві правоохоронці викрили групу малолітніх порушників, які систематично ходили на кладовище, де поховані військовослужбовці. Там підлітки заради розваги забирали з могил прапори, браслети та інші пам’ятні речі. Про це інформує ГУ НП у місті Києві.

"До поліції звернулася місцева з повідомленням про конфліктну ситуацію з неповнолітніми на Берковецькому кладовищі. Жінка розповіла, що, відвідуючи могилу свого чоловіка, який загинув на війні, бачила двох школярок, які обкрадали могили інших військовослужбовців", – розповіли в поліції.

Згодом викрадені речі, які правоохоронцям вдалося розшукати, повернуть родичам загиблих військових. 

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот