USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Обкрадали могили полеглих Героїв: Групу малолітніх зловмисників викрили у Києві

Правоохоронці виявили вісім малолітніх порушників. Це хлопці та дівчата 2010-го та 2011 років народження
У Києві викрили групу малолітніх зловмисників, які обкрадали могили полеглих Героїв
У Києві викрили групу малолітніх зловмисників, які обкрадали могили полеглих Героїв
Джерело: Нацполіція

У столиці правоохоронці викрили групу малолітніх порушників, які систематично ходили на кладовище, де поховані військовослужбовці. Там вони заради розваги забирали з могил прапори, браслети та інші пам’ятні речі. Про це повідомляє ГУ НП у місті Києві.

"До поліції звернулась місцева мешканка із повідомленням про конфліктну ситуацію з неповнолітніми на Берковецькому кладовищі. Жінка розповіла, що, відвідуючи могилу свого чоловіка, який загинув на війні, вона бачила двох школярок, які обкрадали могили інших військовослужбовців", – розповіли у поліції.

Заявниця зробила дітям зауваження, але ті нагрубили їй у відповідь. Аби з’ясувати усі обставини події, поліцейські негайно виїхали на місце події.

"На місці до нас звернулось багато людей з аналогічними скаргами. Навідуючись до могил своїх близьких, люди часто спостерігають, як декілька малолітніх порушників не соромлячись забирають з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки, квіти, а також інші пам’ятні речі. На зауваження дорослих підлітки реагують агресивно, вживають поряд з місцями поховань алкогольні напої та палять", – сказав начальник сектора ювенальної превенції Подільського управління поліції Артур Лісниченко.

Зазначається, що правоохоронці встановили вісім малолітніх порушників. Це хлопці та дівчата 2010-го та 2011 років народження. Усіх їх разом з батьками доставили до відділу поліції для проведення виховної роботи та складання адмінматеріалів, заявили у відомстві.

"На батьків складено адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – неналежне виховання дітей. Задля недопущення повторення таких аморальних вчинків для роботи з малолітніми ми будемо залучати соціальні служби та адміністрацію шкіл, в яких вони навчаються", – додав Лісниченко.

Викрадені речі, які правоохоронцям вдалось розшукати, повернуть родичам загиблих військових.  

Раніше ми писали, що на Київщині дві жінки забрали собі додому могильні вази з місць поховань полеглих військових. Тепер їм загрожує до семи років ув'язнення.

Читайте також:
Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела В Ірину Фаріон стріляв той чоловік, якого розшукує поліція, є безпосередні свідки убивства, - джерела
Росіяни вбили в Україні 562 дитини Росіяни вбили в Україні 562 дитини