USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Обкрадали могили полеглих Героїв: Групу малолітніх зловмисників викрили у Києві

Правоохоронці виявили вісім малолітніх порушників. Це хлопці та дівчата 2010-го та 2011 років народження
У Києві викрили групу малолітніх зловмисників, які обкрадали могили полеглих Героїв
У Києві викрили групу малолітніх зловмисників, які обкрадали могили полеглих Героїв
Джерело: Нацполіція

У столиці правоохоронці викрили групу малолітніх порушників, які систематично ходили на кладовище, де поховані військовослужбовці. Там вони заради розваги забирали з могил прапори, браслети та інші пам’ятні речі. Про це повідомляє ГУ НП у місті Києві.

"До поліції звернулась місцева мешканка із повідомленням про конфліктну ситуацію з неповнолітніми на Берковецькому кладовищі. Жінка розповіла, що, відвідуючи могилу свого чоловіка, який загинув на війні, вона бачила двох школярок, які обкрадали могили інших військовослужбовців", – розповіли у поліції.

Заявниця зробила дітям зауваження, але ті нагрубили їй у відповідь. Аби з’ясувати усі обставини події, поліцейські негайно виїхали на місце події.

"На місці до нас звернулось багато людей з аналогічними скаргами. Навідуючись до могил своїх близьких, люди часто спостерігають, як декілька малолітніх порушників не соромлячись забирають з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки, квіти, а також інші пам’ятні речі. На зауваження дорослих підлітки реагують агресивно, вживають поряд з місцями поховань алкогольні напої та палять", – сказав начальник сектора ювенальної превенції Подільського управління поліції Артур Лісниченко.

Зазначається, що правоохоронці встановили вісім малолітніх порушників. Це хлопці та дівчата 2010-го та 2011 років народження. Усіх їх разом з батьками доставили до відділу поліції для проведення виховної роботи та складання адмінматеріалів, заявили у відомстві.

"На батьків складено адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – неналежне виховання дітей. Задля недопущення повторення таких аморальних вчинків для роботи з малолітніми ми будемо залучати соціальні служби та адміністрацію шкіл, в яких вони навчаються", – додав Лісниченко.

Викрадені речі, які правоохоронцям вдалось розшукати, повернуть родичам загиблих військових.  

Раніше ми писали, що на Київщині дві жінки забрали собі додому могильні вази з місць поховань полеглих військових. Тепер їм загрожує до семи років ув'язнення.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков