USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60
Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

У Києві відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС

Головний фокус - об'єднання зусиль для зміцнення обороноздатності, включаючи спільні розробки в IT та виробництві зброї
президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та міністр оборони України Рістем Умєров
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та міністр оборони України Рістем Умєров
Джерело: Міністерство оборони України

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та міністр оборони України Рустем Умєров у п'ятницю, 20 вересня, відкрили у Києві Офіс оборонних інновацій ЄС. Про це йдеться в Telegram Міністерства оборони України.

"Рустем Умеров та Урсула фон дер Ляєн відкрили EU Defence Innovation Office. Захід став новим рівнем співпраці України та ЄС у сфері оборонних технологій", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що головний фокус - об'єднання зусиль для зміцнення обороноздатності, включаючи спільні розробки в IT та виробництві зброї. Умєров відзначив зміцнення співпраці з ЄС у сфері оборонних технологій та потенціал українського оборонного виробництва.

Міністр також закликав європейських партнерів інвестувати кошти в українських виробників та наголосив на двох основних цілях співпраці з Єврокомісією - відновленні миру та стабільності у Європі та забезпеченні права України бути частиною ЄС.

У Березні цього року Європейська комісія представила першу в історії існування Європейського Союзу оборонно-промислову стратегію, що передбачає інтеграцію українського військово-промислового комплексу.

Тоді повідомлялося, Євросоюз відкриє Офіс інновацій у Києві. Європейську оборонно-промислову стратегію супроводжує Програма Європейської оборонної індустрії (EDIP). Це документ, який прописує механізм реалізації стратегії, та в перспективі є законодавчою ініціативою. Надалі він має бути узгоджений Європарламентом та Радою ЄС.

EDIP передбачає, зокрема, відкрите членство в європейських програмах підтримки ОПК для України та окрему бюджетну лінію для підтримки оборонної промисловості та оборонних компаній України.

Читайте також:
Єврокомісія надасть Україні кредит на 35 млрд євро Єврокомісія надасть Україні кредит на 35 млрд євро
ЄС надає доступ до 10 млрд євро країнам, які постраждали від масштабних повеней ЄС надає доступ до 10 млрд євро країнам, які постраждали від масштабних повеней
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
Уперше в тендерах Уперше в тендерах "Коаліції дронів" братимуть участь українські компанії