USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60
Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

Єврокомісія надасть Україні кредит на 35 млрд євро

Кошти спрямують на енергетику
Урсула фон дер Ляйєн
Джерело: Єврокомісія

Європейська комісія виділила Україні позику обсягом на 35 мільярдів євро. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка сьогодні з робочим візитом перебуває у Києві.

"Європейська комісія надасть Україні кредит у розмірі до 35 мільярдів євро в рамках зобов'язань G7. Це ще один значний внесок ЄС у відновлення України", – заявила політикиня.

Вона наголосила, щоденні російські атаки демонструють, що Україна потребує постійної підтримки з боку Європейського Союзу.

Реакція Зеленського

Під час спільної пресконференції президент Володимир Зеленський сказав, що передусім ці гроші будуть витрачені на енергетичний сектор України й захист. Зокрема частина коштів піде на вітчизняне виробництво зброї.

"Ці 35 млрд ми будемо витрачати передусім на енергетику, на захист. Також на бомбосховища для дітей в школах, садочках, університетах. Це великий для нас дефіцит", – заявив глава держави.

За словами Зеленського, частину коштів витратять й на озброєння, але передусім вітчизняного виробництва. Йдеться про ракети й дрони, які є дешевшими, ніж у партнерів.

"Але ми вдячні нашим партнерам за ту якісну зброю, яку вони запроваджують. І тому частину цих коштів ми готові витрачати передусім на протиповітряну оборону, яка виробляється не в нашій державі", – відзначив глава держави.

У липні цьогоріч Єврокомісія схвалила передачу Україні майже 4,2 млрд євро у рамках Ukraine Facility.

Читайте також:
ЄС надає доступ до 10 млрд євро країнам, які постраждали від масштабних повеней ЄС надає доступ до 10 млрд євро країнам, які постраждали від масштабних повеней
ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики ЄС виділить Україні додаткові 160 млн євро для енергетики
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими