USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60
Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

Глава МЗС Польщі пояснив свою скандальну заяву щодо Криму

За його словами, немає жодних сумнівів у тому, що Польща підтримує територіальну цілісність України
Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Джерело: Вікіпедія

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що підтримує територіальну цілісність України. А його пропозиція віддати Крим під мандат ООН пролунала у рамках гіпотетичної дискусії. Про це пише Onet.

За його словами, немає жодних сумнівів у тому, що Польща підтримує територіальну цілісність України. І сам він неодноразово про це говорив.

"З іншого боку, на конференції у Києві була гіпотетична дискусія між експертами в режимі off the record (конфіденційно, без цитування), де ми розглядали, як реалізувати пропозиції самого президента Зеленського про те, як повернути Крим. Він говорив про дипломатичні дії", - додав Сікорський.

Що цьому передувало

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що анексований РФ Крим можна передати під мандат Організації Об'єднаних Націй та підготувати до "чесного референдуму". Водночас від заявив, що питання по Криму можна відкласти на 20 років.

Він наголосив, що півострів є символічно важливим для президента-диктатора Володимира Путіна, а також стратегічно важливим для України. Зі слів Сікорського, Київ та Москва не зможуть домовитися про мир без демілітаризації Криму. Втім, вважає глава МЗС, рішення можна було б знайти, якщо обидві країни цього захочуть.

У Міністерстві закордонних справ України у відповідь на пропозицію глави МЗС Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат Організації Об'єднаних Націй, щоб через 20 років провести там "чесний референдум" заявили: Територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів. Крим – це Україна. Крапка. 

Теги: Крим
Читайте також:
Україна відреагувала на пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН Україна відреагувала на пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН
Передати під мандат ООН і відкласти на 20 років. У Польщі зробили заяву щодо Криму Передати під мандат ООН і відкласти на 20 років. У Польщі зробили заяву щодо Криму
Завдяки Кримській платформі вдалося повернути увагу світу до окупації Криму, – Зеленський Завдяки Кримській платформі вдалося повернути увагу світу до окупації Криму, – Зеленський
Саміт Кримської платформи: Які заяви зробили Литва, Хорватія та Латвія Саміт Кримської платформи: Які заяви зробили Литва, Хорватія та Латвія