USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Києві блогери "засвітили" відео прильотів під час масованої атаки 2 січня, СБУ знайшла винуватців

Служба безпеки викрила блогерів, які опублікували відео ворожих "прильотів" по Києву 2 січня
Будинок Київ
Наслідки російської атаки на Київ 2 січня 2024 року
Джерело: ДСНС України

Служба безпеки України встановила особи чотирьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про наслідки масованої ракетно-дронової атаки РФ на Київ. Зранку 2 січня вони здійснили несанкціоновану відеозйомку ворожих "прильотів" по місту та розмістили відповідні медіафайли у соцмережах.

СБУ повідомляє, що ці відео миттєво "підхопили" численні пропагандистські пабліки країни-агресора та інформресурси спецслужб РФ, зокрема Телеграм-канал Шарія, якому інкримінують державну зраду.

"Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву", – йдеться у повідомленні спецслужби.

Під час невідкладних заходів за місцями фактичного проживання "блогерів" виявлено мобільні телефони, які вони використовували для фіксації та поширення забороненого контенту.

Новини за темою: Росіяни били по Києву ракетою Х-101, зробленою наприкінці 2023 року

Наразі тривають комплексні перевірки, за результатами яких буде вирішуватись питання щодо притягнення винних до відповідальності.

"Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років тюрми", – наголосили у СБУ.

Служба безпеки України продовжує оперативні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, СБУ по гарячих слідах встановила адреси і демонтувала вебкамери, що транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури Києва під час повітряної атаки РФ 2 січня. Йдеться про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами, щоб шпигувати за Силами оборони у столиці.

Сьогодні, 3 січня, завершено аварійно-рятувальні роботи у Шевченківському районі столиці. Операція тривала з 29 грудня після масованої ворожої атаки. У Києві загинуло 30 людей, з них 1 людина померла в лікарні. В цілому внаслідок атаки 29 грудня по Україні було уражено 18 населених пунктів у 10 областях; постраждало 170 людей; загинуло 53 людини; врятовано 22 людини.

Теги: СБУ
Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації
На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів
Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку