USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У квітні ВВП України виріс на 4,3%, однак його сповільнюють масовані ракетні обстріли

За січень – квітень 2024-го зростання ВВП оцінюється на рівні 4,4% у порівнянні з відповідним періодом минулого року
ВВП

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Мінекономіки оцінює зростання валового внутрішнього продукту України (ВВП) у квітні 2024 року на рівні 4,3%, що дещо менше, ніж у березні (4,6%). Про це йдеться на сайті відомства.

У підсумку за січень – квітень 2024-го зростання оцінюється на рівні 4,4% [±1%] у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зазначається в повідомленні.

"У квітні 2024 року продовжується тенденція відновлювального зростання економіки, яка була підтримана рекордними обсягами експорту товарів, збільшенням попиту на будівельні послуги в умовах бюджетного фінансування на відновлення інфраструктури, продовженням поліпшення ділових настроїв та пожвавленням споживчої активності", – сказала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, стабільна робота морського коридору стимулювала галузі перевезення залізничним транспортом, виробництво металургійної продукції, а також видобування металевих руд.

"Разом з тим високі безпекові ризики, чергове пошкодження енергетичних об’єктів, а також значний дефіцит кваліфікованих кадрів і далі негативно тиснули на ВВП", – додала Свириденко.

Як заявили в пресслужбі, після чергових атак на енергосистему України та значних пошкоджень і руйнувань ТЕС та ГЕС тимчасово втрачено частину генераційних об'єктів.

"Проблеми з електрогенерацією можуть мати потенційно негативний вплив на роботу промисловості, особливо найбільших споживачів електроенергії, яким через технологічні особливості виробничих процесів майже неможливо переорієнтуватися на альтернативні джерела постачання електроенергії", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: За перші місяці 2024 року ВВП України зріс на 3,6%

Раніше Юлія Свириденко повідомляла, що економіка України, попри війну, у 2024 році, ймовірно, зросте приблизно на 4,6%, хоча ракетні обстріли росіян можуть погіршити цей показник.

Читайте також:
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям
Мінфін розкрив зарплати в державних органах України: У лідерах – ВР і НАЗК Мінфін розкрив зарплати в державних органах України: У лідерах – ВР і НАЗК
Вето Угорщини вдалося обійти. ЄС передасть Україні 1,4 млрд євро доходів від активів РФ Вето Угорщини вдалося обійти. ЄС передасть Україні 1,4 млрд євро доходів від активів РФ