USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

За перші місяці 2024 року ВВП України зріс на 3,6%

У ключових галузях економіки очікується стійке зростання за підсумками всього першого кварталу
Економіка
Джерело: відкриті джерела

У перші два місяці 2024 року зростання українського ВВП оцінюють на рівні 3,6%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

"У січні – лютому ми оцінюємо зростання ВВП на рівні 3,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року", - зазначила вона.

За її словами, відновлювальному зростанню сприяли інвестиційний попит, сприятливі погодні умови для будівельних робіт, експорт сільськогосподарської продукції, робота українського морського коридору, розширення виробничих потужностей у сфері видобувної промисловості та стабільність в енергетиці.

"Завдяки позитивним показникам у ключових галузях економіки очікуємо на стійке зростання за підсумками всього першого кварталу", – додала Свириденко.

Новини за темою: Світовий банк очікує сповільнення зростання ВВП України у 2024 році

Раніше ми повідомляли, що у 2024 році Міністерство економіки України прогнозує зростання ВВП на 4,6%, а інвестицій – на 29,6%.

Читайте також:
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України