USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Конгресі США наступного тижня проголосують за допомогу Ізраїлю, але без України

Цю пропозицію незабаром оприлюднить Сенат
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Палата представників США наступного тижня проголосує щодо законопроекту про допомогу Ізраїлю у розмірі понад 17 млрд доларів. Про це заявив спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, передає Bloomberg.

Як заявив Джонсон, такий крок необхідний для швидкого отримання допомоги Ізраїлю в його боротьбі з ХАМАС у Секторі Газа. Він зауважив, що зараз США немає часу розглядати пакет, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю.

"Цю пропозицію незабаром оприлюднить Сенат після тривалих переговорів", - сказав Джонсон.

Законопроект, за який будуть голосувати, передбачає кошти на ізраїльські системи протиракетної оборони "Залізний купол" і "Залізний промінь". А також на військові операції США на Близькому Сході та посилений захист американського персоналу в посольствах.

"Хоча Сенат, схоже, готовий нарешті оприлюднити текст свого додаткового пакету після місяців закритих переговорів, їхнє керівництво усвідомлює, що, не включивши Палату представників у свої переговори, вони позбавили можливості швидкого розгляду будь-якого законодавства", - попередив Джонсон.

Він не матиме компенсаційних скорочень витрат, на відміну від законопроекту про допомогу Ізраїлю на 14 мільярдів доларів, який був прийнятий Палатою представників через заперечення Демократичної партії.

Наприкінці минулого року на підпис президенту США Джо Байдену було передано ухвалений Палатою представників законопроєкт про щорічні витрати на оборону з рекордною сумою 886 мільярдів доларів для Пентагона.

Також 16 листопада минулого року, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування уряду США без фінансування підтримки України та Ізраїлю. 

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю