USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Вдавали з себе волонтерів і грабували літніх людей: На Харківщині судитимуть чотирьох учасників етнічної організованої групи

Зловмисники встигли "заробити" майже 2 мільйони гривень
На Харківщині судитимуть чотирьох учасників етнічної організованої групи
На Харківщині судитимуть чотирьох учасників етнічної організованої групи
Джерело: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині викрили людей, які прикидалися волонтерами і грабували пенсіонерів. Своєю діяльністю зловмисники встигли "заробити" 1,8 млн гривень. До складу організованої групи входили особи ромської національності. Про це інформує Харківська обласна прокуратура.

Зазначається, що прокурори затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактами крадіжок і грабежів, вчинених організованою групою.

"За даними слідства, учасники організованої групи, до складу якої входили особи ромської національності, обкрадали і грабували літніх людей, видаючи себе за волонтерів", – ідеться у повідомленні.

У липні минулого року 23-річна жінка розробила план незаконного збагачення, до якого залучила ще двох жінок та чоловіка.

"Зловмисники діяли у Харкові та Лозовій, а також на території Київської та Дніпропетровської областей у період з липня 2022-го по червень 2023 року", – додали у відомстві.

Жертвами обвинувачених були люди похилого віку. Зловмисники приходили до них додому і представлялися волонтерами, що роздають гуманітарну допомогу.

"Під цим приводом обвинувачені проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти і відкрито грабували", – розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що у такий спосіб зловмисники встигли "заробити" 1,8 млн гривень. Нині ж усі четверо обвинувачених перебувають під вартою.

Раніше ми писали, що Нацполіція ліквідувала масштабну шахрайську схему, учасники якої привласнили гроші з рахунків понад 10 тисяч громадян.

Зловмисники розсилали фішингові посилання для отримання даних про банківські картки українців. Так, вони отримали доступ до рахунків більше ніж 10 тисяч громадян і привласнили близько 15 мільйонів гривень. 

Читайте також:
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк