USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В Україні затримали злочинне угруповання, яке спалювало житло людей на замовлення

Паліїв затримали в Житомирській області
Поліція затримала паліїв
Джерело: Нацполіція

Поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке спалювало житло по всій країні на замовлення. Про це повідомляє Нацполіція України.

Як розповіли правоохоронці, таку "послугу" палії розмістили в Телеграм-каналі. Її вартість становила від 500 до 3000 доларів.

Паліїв затримали в Житомирській області – ними виявилися 20-річний і 26-річний жителі Київської та Чернігівської областей.

"Для виконання "брудної" роботи вони залучили дев'ятьох мешканців Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років, самі приймали замовлення на підпали та розподіляли між членами ОЗУ гроші, отримані за вчинення злочинів", – повідомили в поліції.

Там також розповіли, що фігуранти організовували виїзд на місце події в будь-яку точку країни і закидали будинки та квартири пляшками із запальною сумішшю, знімаючи підпал чужого майна на камеру.

Таким чином, зловмисники встигли пошкодити чотири квартири і п'ять будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Під час обшуків поліцейські вилучили в паліїв боєприпаси, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, на які приймали замовлення та знімали злочини, і банківські картки.

Їм пред'явлено підозру про умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України). Паліям загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві "на гарячому" затримали двох ділків, які вимагали 60 тис. доларів у родичів двох полонених воїнів ЗСУ. Фігуранти обіцяли передати гроші учасникам окупаційних угруповань РФ для включення військовополонених до нібито списків обміну.

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Кусала дитину, щоб не плакала: У Бердичеві жінка катувала свою піврічну доньку Кусала дитину, щоб не плакала: У Бердичеві жінка катувала свою піврічну доньку
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень