USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

У Харківській області збитки від крадіжок електрообладнання склали понад 17 млн гривень

Крадії "полюють" на дроти, трансформатори та трансформаторне масло, елементи підстанцій
Трансформатор
На Харківщині крадуть електрообладнання
Джерело: відкриті джерела

17,5 млн гривень збитків спричинили на прифронтовій Харківщині крадіжки проводів та енергообладнання. Про це повідомляє пресслужба АТ "Харківобленерго".

Енергетики скаржаться, це сповільнює роботи з відновлення електрики після обстрілів регіону агресором.

"Незважаючи на широкомасштабну війну на Харківщині гостро постала проблема крадіжок елементів енергосистеми: дротів, трансформаторів та трансформаторного масла, елементів підстанцій", – зазначають у відомстві.

Там додають, з початку 2024 року зафіксовано вже 47 випадків крадіжок енергообладнання. В результаті чого підприємству завдано збитків на 17,5 млн гривень.

"Стільки коштів потребує відновлення мереж, а саме: прокласти 73 кілометри дротів на лініях електропередачі, на яких проводи в умовах війни просто вкрали; придбати 3,7 тонни трансформаторного масла, що поцупили злодії", – заявили в АТ "Харківобленерго".

За інформацією пресслужби, злодії крадуть навіть опори та елементи трансформаторних підстанцій. Так, є приклад крадіжки частини обладнання ПС-110/6 – збитки склали 8,2 млн гривень.

Наразі в 43-х випадках крадіжок майна поліція встановлює винних осіб. У чотирьох випадках працівниками поліції встановлено винних осіб, які скоїли крадіжки, та проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, до кінця року Україна отримає енергетичне обладнання і планує під'єднати 1 ГВт розподіленої електроенергії. А цьогоріч українська енергетика постраждала більше, ніж в перший рік війни.

Читайте також:
Запустити все з Запустити все з "гігавата Зеленського" до кінця року не зможуть
Україна здатна уникнути блекаутів взимку, якщо не буде нових руйнувань з боку РФ, – Галущенко Україна здатна уникнути блекаутів взимку, якщо не буде нових руйнувань з боку РФ, – Галущенко
Українців чекає здорожчання м’яса Українців чекає здорожчання м’яса
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми