USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У "Дії" з’являться ветеринарні паспорти домашніх тварин

Також прибирається монополія державних клінік на реєстрацію тварин
домашні тварини
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України прийняв Постанову про запуск проєкту із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Це стане початком важливих змін у державній політиці у сфері поводження з домашніми тваринами, заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

"Прибирається монополія державних клінік на реєстрацію тварин. Цей проєкт дозволить усім ветеринарам, які працюватимуть з реєстром, видавати ветеринарні паспорти державного зразка. Водночас реєстрація тварин буде безкоштовною і для ветеринарів, і для власників домашніх тварин", – зазначив Башлик.

Він наголосив, що створення реєстру відбувається без залучення коштів державного бюджету, а виключно коштом міжнародної донорської допомоги в рамках програми "Інноваційна лабораторія підтримки асоціації Україна – ЄС", яку здійснюють Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) та "Фонд Східна Європа".

Як зазначила заступниця голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, для забезпечення ефективності профілактики сказу і протидії зростанню чисельності безпритульних тварин принциповим є можливість комплексного обліку домашніх тварин.

"Крім цього, недосконалість обліку домашніх тварин відділяла Україну від європейських стандартів поводження з домашніми тваринами та створювала перепони для виїзду українців за кордон разом зі своїми улюбленцями. Однак уже зараз в проєкті, який запроваджує уряд, передбачено, що створений реєстр буде інтегруватись із пошуковою системою Europetnet. І незважаючи на те, що Україна тільки зараз розпочинає рух в напрямі діджиталізації обліку домашніх тварин та їх ветеринарних даних, у нас є всі підстави вважати, що за своїми технічними особливостями та можливостями український електронний реєстр домашніх тварин випереджатиме деякі європейські", – пояснила Шевченко.

Зазначається, що завдяки реєстру, власники тварин отримають можливість відновлення документів на тварину та підтвердження права власності на неї, полегшення пошуку зниклих тварин, а згодом – відображення електронних ветеринарних паспортів у застосунку "Дія".

Раніше ми повідомляли, що в Україні створять Єдиний реєстр домашніх тварин. У ньому міститиметься інформація про вакцинацію, стерилізацію та дані ветеринарного паспорта.

Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт
В Україні хочуть створити зоополіцію, петиція набрала потрібну кількість голосів В Україні хочуть створити зоополіцію, петиція набрала потрібну кількість голосів
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"