USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Оформити статус УБД можна буде на порталі Дія

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України
убд, ветеран війни

Фото ілюстративне

Джерело: UWN

Вже скоро оформити статус учасника бойових дій можна буде за кілька кліків - на порталі Дія. Про це повідомляє Мінцифра.

Сервіс у Дії спростить і зменшить навантаження на кадрові служби військових частин. Бо нині, щоб подати документи на статус УБД треба звертатися до спеціальної комісії або до військової частини.

Також подати заяву про отримання статусу учасника бойових дій офлайн можна буде в будь-якому ЦНАПі незалежно від зареєстрованого місця проживання.

Хто має право отримати статус УБД

В Мінветеранів раніше повідомляли, що після 24 лютого 2022 року право на статус УБД мають:

  • військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Державної служби спеціального транспорту, Управління Державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації
  • поліцейські
  • особи рядового, начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної кримінально-виконавчої служби
  • співробітники Служби судової охорони
  • особи, які з 24 лютого по 25 березня 2022 року відповідно до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" або у складі добровольчих формувань у взаємодії із ЗСУ, Держприкордонслужбою, Нацполіцією, Нацгвардією, СБУ та іншими утвореними відповідно до закону військовими формуваннями брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

На початку року Рада ухвалила закон щодо цифровізації ЗСУ. Статус УБД передбачає: електронну взаємодію між реєстрами; електронну заяву для отримання статусу УБД (статусу особи з інвалідністю, статусу члена сімʼї загиблого захисника); автоматичне надання статусу УБД під час дії воєнного стану (відомості із бойового наказу вносяться уповноваженою особою в/ч); витяг із реєстру про участь у бойових діях.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС