USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У "Дії" може з'явитися штучний інтелект "Надія". Розповідаємо, для чого це знадобиться

Завданням ШІ буде надання зрозумілих відповідей на питання, що стосуються державних сервісів
Дія
Джерело: відкриті джерела

Команда Мінцифри спілкується з компанією OpenAI для запуску у додатку "Дія" штучного інтелекту "Надія". Про це заявив очільник відомства Михайло Федоров, повідомляє Forbes Україна.

Для чого "Дії" "Надія"

Головне – це дати користувачам "Дії" можливість отримати просту і зрозумілу відповідь на будь-яке питання, що стосується роботи державних сервісів.

"Наприклад, ви кажете: "Надія, знайди ЦНАП поруч зі мною, який знаходиться в такому-то районі, в такому-то місті, і скажи, які послуги можна отримати". І тобі людською мовою максимально персоналізовано дається відповідь, де можна знайти цей ЦНАП і так далі", – зазначив Федоров.

Новини за темою: У Європарламенті заявили про підготовку жорстких заходів щодо використання ШІ

Міністр наголосив, що використовуватися персональні дані людей при цьому не будуть.

Не тільки OpenAI

Цікаво, що Мінцифри проводить переговори щодо інтеграції штучного інтелекту у "Дію" не тільки з компанією OpenAI. Нещодавно команда міністерства провела кілька телефонних розмов з компанією Microsoft. 

"Ми цю технологію точно будемо впроваджувати в нашому контакт-центрі, який комунікує з українцями. Також ми розглядаємо ШІ у світлі надання проактивних послуг і аналізу поведінки громадян", – додав Федоров.

Нагадаємо, сотні підприємців, інвесторів та розробників, серед яких мільярдер Ілон Маск, винахідник Стів Возняк, футуролог Юваль Харарі підписали відкритий лист – петицію щодо призупинення на пів року експериментів зі штучним інтелектом (ШІ) та ChatGPT. Підписанти переконані, що штучний інтелект може призвести до серйозних ризиків для суспільства та людства в цілому.

Читайте також:
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ