USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Британії оголосили про дострокові вибори до парламенту

Ріші Сунак оголосив, що 4 липня у Британії відбудуться дострокові парламентські вибори
Сунак

Прем’єр Британії Ріші Сунак

Джерело: відкриті джерела

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про розпуск парламенту та дострокові вибори. Це сталось після його розмови з королем Чарльзом III. Про це повідомляють видання BBC та Sky News.

"Зараз настав момент для Британії вибрати своє майбутнє. Вирішити, чи хочемо ми розвивати прогрес, якого ми досягли, чи ризикуємо повернутися до початку без плану та впевненості", – заявив Сунак.

За його словами, вибори відбудуться в той час, коли світ стає більш небезпечним, ніж був після закінчення холодної війни. Ключовим "ризиком" він назвав війну в Україні, а також "сили ісламістського екстремізму" на Близькому Сході, які загрожують глобальній безпеці.

Сунак оголосив, що вибори пройдуть у четвер, 4 липня.

Примітно, що 2024-й багато хто називає роком великих виборів. Адже вперше в історії вибори пройдуть відразу у більш як 70 країнах.

У зв'язку із загибеллю президента Ірану Ібрагіма Раїсі, в країні встановили дату дострокових виборів президента. Вони відбудуться 28 червня.

У Росії так звані "вибори" президента проходили з 15 по 17 березня 2024 року. Російський диктатор Володимир Путін залишається при владі щонайменше до 2030 року. 

Читайте також:
У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку У Франції проходить другий тур парламентських виборів: Там фіксують рекордну проміжну явку
Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян
"Нудний флюгер" на чолі нового британського Кабміну. Хто такий Кір Стармер?
Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду? Король Чарльз ІІІ затвердив нового прем'єра Великої Британії Стармера. Які плани має новий очільник уряду?