USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

TikTok не пройшов "тест на дезінформацію" перед виборами в ЄС

У компанії пояснили, реклама з дезінформацією була схвалена через "людську помилку" модератора
TikTok
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

TikTok напередодні європейських виборів схвалив рекламу з політичною дезінформацією, яку заради перевірки опублікували дослідники. Про це пише Euractiv.

Зазначається, що міжнародна організація Global Witness заради дослідження створила 16 рекламних оголошень, націлених на ірландську аудиторію, з навмисно неправдивою інформацією про вибори в ЄС і попросила схвалення реклами на трьох платформах – TikTok, YouTube та X.

У результаті TikTok схвалив публікацію всіх 16 оголошень. YouTube зміг перехопити 14 постів, а X відфільтрував усю рекламу та призупинив фейкові облікові записи.

У фальшивих оголошеннях розповідалося про загрозу на виборах, зокрема, виборців закликали залишатися вдома нібито через небезпеку насильства під час голосування та сплеск інфекційних захворювань. Публікації також містили фейкове повідомлення про підвищення законного віку голосування до 21 року та заклики голосувати електронною поштою, що заборонено на європейських виборах.

За рекламу в TikTok дослідники заплатили 10 фунтів стерлінгів (13 доларів США). Вона охопила 12 тисяч показів до того як закінчився кредит.

У компанії пояснили, реклама була схвалена через "людську помилку" модератора.

Водночас Global Witness подала офіційну скаргу до ірландських регуляторів, заявивши, що TikTok може порушувати європейські правила.

Вибори в ЄС

Нагадаємо, вибори до Європарламенту відбудуться вже наприкінці цього тижня 6–9 червня. Громадяни Євросоюзу обирають 720 членів парламенту (євродепутатів) з усіх держав-членів.

Які ще порушення були у TikTok?

16 вересня TikTok був оштрафований на 345 мільйонів євро за порушення законів про конфіденційність, що стосуються обробки персональних даних дітей у Європейському Союзі. 

Регулятор пояснив, що порушення TikTok охоплювали те, що 2020 року облікові записи для користувачів віком до 16 років були встановлені як "публічні" за замовчуванням і що TikTok не перевіряв, чи справді користувач був батьком або опікуном дитини, коли його пов'язали через "сімейне сполучення".

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Макрон ризикнув і програв, Франція увімкнула Макрон ризикнув і програв, Франція увімкнула "правий поворотник". Чого чекати Україні?
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Парламентські вибори у Франції: Партія Ле Пен очікувано перемагає в першому турі Парламентські вибори у Франції: Партія Ле Пен очікувано перемагає в першому турі