USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Туреччина розпочала переговори з ХАМАСом щодо звільнення полонених

Бойовики захопили від 50 до 100 заручників
президент Туреччини Реджеп Ердоган
Джерело: відкриті джерела

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган доручив уряду розпочати переговори з терористами ХАМАСу щодо звільнення полонених, які були захоплені внаслідок вторгнення в Ізраїль. Про це пише видання Haberturk.

Журналісти зазначають, що переговори з бойовиками ХАМАСу вже розпочалися. 

Раніше на засіданні уряду Ердоган заявив про готовність Туреччини виступити посередником між ХАМАСом та Ізраїлем.

"Ми відкрито виступаємо проти вбивства мирних жителів на території Ізраїлю. Так само ми ніколи не змиримося з невиборчими вбивствами невинних людей у Секторі Гази, які зазнають систематичних бомбардувань", – заявив президент Туреччини.

Скільки полонених захопили терористи

За даними Ізраїлю, бойовики захопили і утримують у Секторі Гази від 50 до 100 осіб. Серед них – мирні жителі та військовослужбовці Ізраїлю.

Нагадаємо, ми писали, що міністр оборони Йоав Галлант заявив, що Ізраїль переходить до "повноцінного наступу" на Сектор Гази.

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає